Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Po sérii čtyř domácích zápasů hraje dnes Energie v Liberci

Hokejisté Karlových Varů se v posledních dvou zápasech radovali z vítězství a dnes chtějí na výkon i výsledky navázat. V cestě jim ale budou stát Bílí tygři, kteří jsou v extraligové tabulce jen o dvě místa výše, tedy na průběžné páté příčce.

„Paradoxně se nám daří více při venkovních zápasech, ať už to je s diváky, nebo bez nich. Věřím, že na ty body z domácího ledu navážeme i venku. Nemyslím si ale, že kromě cesty je tam teď jiný rozdíl. Doufám, že to potvrdíme,“ říká asistent hlavního kouče Energie Tomáš Mariška.

Mužstvu Karlových Varů se konečně začalo dařit střelecky. Zlínu dalo pět branek a Olomouci tři. Tu vítěznou si navíc připsal navrátilec do karlovarského dresu Tomáš Rachůnek. Pro něj bude mít dnešní duel zvláštní příchuť, neboť po loňské sezoně odešel právě do Liberce, odkud se před pár dny na západ Čech vrátil.

„Já se na to těším. Máme zápas s kvalitním soupeřem, chceme tam odehrát co nejlepší výsledek a zanechat co nejlepší dojem. Samozřejmě to bude zajímavé, ještě dva týdny zpátky jsem tam byl, takže se na to těším,“ uvedl pro klubový web Tomáš Rachůnek.

A kvalitu soupeře zdůrazňuje i Tomáš Mariška, který si je dobře vědom toho, že jeho svěřence nečeká lehké střetnutí. Jasno ale v požadavcích na svůj tým má: „Musíme hrát ještě více zodpovědně a týmově, než v těch dvou domácích zápasech. Musíme být silní v osobních soubojích a obětaví do obrany. Důležité bude zlepšit hru v oslabení a hrát v početní nevýhodě co nejméně, zejména proti takovým silnějším soupeřům. Pak můžeme hrát víceméně s každým.“

Oba dnešní soupeři se v této sezoně utkali už dvakrát a každému se podařilo zvítězit v domácím prostředí. Liberec doma vyhrál 7:3 a Energie 4:3. Dnešní duel se hraje od 18 hodin ve městě pod Ještědem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie/Aleš Bedlík

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, Bílí Tygři Liberec, HC Energie Karlovy Vary, Tomáš Rachůnek, PSG Zlín, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po sérii čtyř domácích zápasů hraje dnes Energie v Liberci  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.