Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisty Energie dnes vyzve lídr extraligové tabulky

Západočeši absolvovali dlouhou cestu do Třince, kde dnes nastoupí v hodně netradičním čas. Extraligový duel se totiž hraje už od 14:20 a hráči Karlových Varů se rozhodně nechystají aktuálně vedoucímu týmu soutěže odevzdat body bez boje.

Mužstvo Karlových Varů přežilo krátkou reprezentační přestávku dvěma dny volna a poté dvoufázovým tréninkem. Během uplynulých dní tak hráči chtěli zapomenout na poslední prohraná utkání, ve kterých se tým lehce trápil v koncovce. Hlavní kouč Martin Pešout zvažoval, zda bude svůj celek připravovat na aktuální dva duely, kdy po dnešním utkání v Třinci čeká Energii ve středu na domácím ledě Sparta, nebo zařadí kondiční mikrocyklus, který je lepší z pohledu přípravy na celou sezonu.

„Je potřeba trochu profouknout trubky. Rozhodli jsme se, že kondiční mikrocyklus zařadíme, i když hrajeme s prvními dvěma mužstvy a hráči se mohou dostat do únavy. Věříme ale, že ta těžká utkání budou impulsem k tomu, aby na tu únavu zapomněli,“ říká k aktuálnímu programu Martin Pešout.

Ten může i v nadcházejících duelech počítat s oběma zámořskými posilami. „David Kaše a Jakub Lauko zatím zůstávají v Karlových Varech, protože nebyli zařazeni do základních kádrů svých mužstev v NHL. Uvidíme, co se bude dít, až, nebo spíš jestli, se spustí nižší zámořské soutěže,“ doplňuje hlavní kouč.

Jeho asistent Tomáš Mariška se už ale věnoval dnešnímu soupeři. S ním se Energie letos utkala už dvakrát, ale ani jednou neuspěla.

„Všichni víme, v jaké pohodě a formě Třinec je. Byť prohrál poslední utkání doma s Olomoucí, tak o to těžší pro nás to utkání bude. Tenhle tým rozhodně nechce prohrát více než jedenkrát v řadě,“ konstatuje asistent hlavního kouče Energie.

Ten ale věří v bojovného ducha svého týmu a dostatečnou motivaci uspět. „Víme, že můžeme hrát s každým. Pokud budeme hrát týmově a budeme dodržovat věci, které nám přinášely body v předchozích utkáních, můžeme uspět i v Třinci. Budeme se soustředit hlavně na naši hru a maximální týmový výkon. Rozhodně nechceme odevzdat body bez boje,“ dodává Tomáš Mariška.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie/Daniel Kubelka

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, HC Oceláři Třinec, HC Energie Karlovy Vary, HC Sparta Praha, National Hockey League, HC Olomouc, David Kaše, Jakub Lauko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty Energie dnes vyzve lídr extraligové tabulky  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.