Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejisté Energie stráví víkend na domácím ledě

Dva extraligové zápasy čekají během víkendu hráče Karlových Varů. Dnes v KV Aréně přivítají mužstvo z Hradce Králové a v neděli přijede tým Mladé Boleslavi. Západočeši hrají o klubový rekord v počtu vítězných zápasů v řadě.

Energie má na svém kontě šňůru šesti vyhraných zápasů. Poslední duel vyhrála v prodloužení na ledě Zlína, kde zvítězila 2:1 po rozhodující brance Jakuba Fleka. Mužstvo Karlových Varů je aktuálně v dobré pohodě a patří mu průběžná třetí příčka extraligové tabulky. Pokud dnes zvítězí, vytvoří klubový rekord v počtu po sobě následujíccíh výher. Na svého dnešního soupeře by si mohl tým Martina Pešouta věřit, neboť první letošní vzájemné měření sil pro něj dopadlo jednoznačně. Energii v Hradci vyhrála vysoko 4:0. Jenže každý zápas je jiný a aktuálně šestý Mountfield nepatří mezi slabé soupeře.

"Hradec je další silový soupeř a nečeká nás nic jednoduchého. Musíme se vyrovnat jejich agresivitě a dobrému pohybu,“ říká před dnešním duelem asietnt hlavního kouče Energie Tomáš Mariška.

A pokud jsme výše zmiňovali poslední duel Energie, nesmíme zapomenout ani na úspěšné tažení hráčů z Hradce, kteří na domácím ledě porazili Motor České Budějovice vysoko 6:1. I proto by bylo špatné dnešního soupeře podcenit.

"Jejich kádr je kvalitní. Rozhodně mají potenciál být v tabulce výš, než aktuálně jsou. Ale věřím, že utkání zvládneme a připíšeme si další body,“ dodal asistent hlavního kouče.

Na závěr je třeba dodat, že dnešní duel se hraje v KV Aréně od půl šesté večer a hned čtyři domácí hráči do něj nastoupí s reprezentační pozvánkou. Do výběru hlavního kouče české reprezentace Filipa Pešána pro nadcházející moskevský Channel One cup jsou totiž nominováni David Kaše a Jakub Lauko. Další dva Energitici Jakub Flek a Ondřej Beránek figurují na soupisce jako náhradníci.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, HC Energie Karlovy Vary, Mountfield Hradec Králové, BK Mladá Boleslav, KV Arena, Jakub Flek, PSG Zlín, Channel One Cup, Madeta Motor České Budějovice, David Kaše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Energie stráví víkend na domácím ledě  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.