Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Litvínov dostal „bůra“, Energii se daří střelecky

Včera pokračovala příprava na nový ročník hokejové extraligy. Mužstvo karlovarské Energie hostilo v rámci Generali Česká cupu Litvínov, který v pohodě přehrálo. Gólman Filip Novotný navíc vychytal cennou nulu.

Na první pohled jednoznačně vyhlížející výhra v poměru 5:0 pro karlovarskou Energii ale zdaleka nebyla tak jednoduchá, jak se může zdát. Hostující tým si zejména v prvních dvou dvacetiminutovkách vytvořil řadu zajímavých šancí, které ale nedokázal proměnit. Naopak hráči Energie postupně navyšovali svůj náskok. V první třetině se trefil kapitán Václav Skuhravý, na kterého v prostředním dějství navázal Kohout a Pulpán. Na 4:0 pak v poslední třetině zvýšil Jakub Flek a o tom, že se zápas hraje až do poslední minuty, se přesvědčil Martin Kadlec, který v těsném závěru zápasu zachytil špatnou rozehrávku litvínovského gólmana Honzíka a uzavřel skóre na 5:0.

„Jsme rádi, že se nám před domácími fanoušky podařilo vyhrát takovým rozdílem. V první a třetí třetině nás výrazně podržel gólman Novotný a je jeho velikou zásluhou, že jsme nedostali branku. Jsme spokojenější s hrou na útočné polovině než s tou v obranném pásmu,“ uvedl po zápase na klubovém webu asistent trenéra Energie Tomáš Mariška s tím, že zápas opět odhalil několik věcí, na které je třeba se zaměřit během tréninků. „Litvínov si totiž vytvářel podstatně více šancí, než bychom chtěli,“ dodal karlovarský asistent.

Energie si tak ve třetím přípravném duelu připsala druhou výhru, když nejprve porazila Mladou Boleslav 7:5, poté prohrála v prodloužení 4:5 s Libercem a včera uspěla proti Litvínovu 5:0. Další přípravný zápas odehrají Energetici v rámci Generali Česká Cupu zítra v podvečer na ledě Litvínova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Energie/Aleš Bedlík

Štítky hokej, příprava, HC Energie, extraliga, Karlovy Vary, HC Verva Litvínov, energie, Generali Česká pojišťovna, Filip Novotný, Extraliga ledního hokeje, Václav Skuhravý, Jakub Flek, Martin Kadlec, Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Litvínov dostal „bůra“, Energii se daří střelecky  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.