Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Fanoušci fotbalové Slavie kupovali virtuální pohárové vstupenky, klub peníze daroval nemocnici

Není to tak dávno, co se v pražské Sinobo aréně utkala pražská a karlovarská Slavie. Jednalo se o utkání českého fotbalového poháru, na který prodával karlovarský klub virtuální vstupenky. Zápas sice vysílala Česká televize, přesto fanoušci nakoupili vstupenky za úctyhodných devadesát tisíc korun.

„Primář karlovarské nemocnice Josef März převzal šek v hodnotě zmiňovaných devadesáti tisíc korun z rukou předsedy karlovarských Slávistů Stanislava Štípka a místopředsedy klubu Františka Dřížďala,“ uvádí web Karlovarské krajské nemocnice.

Už při zahájení prodeje virtuálních vstupenek vedení klubu avizovalo, že vybrané peníze poputují do karlovarské nemocnice. Nebylo však jasné, na co konkrétně budou použity.

„Nakonec jsme se dohodli, že za částku devadesát tisíc korun nemocnice zakoupí dva oxygenátory, které budou používány ke kyslíkové terapii nemocných v domácím prostředí,“ sdělil předseda karlovarských Slavistů Stanislav Štípek.

Nemocnice oxygenátory zakoupila a připravila pro první pacienty, kterým byl zapůjčen domů. „Jako první si ho domů odvezla Margita Kocourková, které bude oxygenátor pomáhat s domácí léčbou následků po prodělaném covidu,“ dodal primář nemocnice Josef März, který samozřejmě klubu i jeho věrným fanouškům za finanční dar poděkoval.

Pohárový zápas sice karlovarská Slavie v pražské aréně prohrála vysoko 3:10, ale každý kdo se utkání zúčastnil, si z Prahy odvezl obrovský zážitek. Pro většinu karlovarských hráčů působící v třetí lize, to byl vrchol jejich fotbalové kariéry a pro jejich fanoušky nezapomenutelný zážitek. Jejich oblíbený tým totiž hrál nejen proti věhlasnému soupeři, ale také v přímém televizním přenosu.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KKN

Štítky fotbal, podpora, oxygenátor, KKN, Karlovy Vary, FC Slavie Karlovy Vary, fanoušci, vstupenka, SK Slavia Praha, nemocnice, Česká televize, Karlovarská krajská nemocnice, Josef März, František Dřížďal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci fotbalové Slavie kupovali virtuální pohárové vstupenky, klub peníze daroval nemocnici  |  Fotbal  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.