Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sokolovský ¼ maraton bude, vládní opatření ho dovolí uspořádat

Netrpělivé sledování aktuální epidemiologické situace, postupné rozvolňování vládních restrikcí a neustálý optimismus a naděje, že se letos v Sokolově poběží. Tak popisuje poslední týdny místostarosta Sokolova Ladislava Sedláček (Volba pro Sokolov), který si moc přál, aby se letos podařilo oblíbený 1/4maraton uspořádat.

„Nakonec vše mluví v náš prospěch a v Sokolově se poběží. Již před několika týdny jsme věděli, že uspořádáme akci Hurá prázdniny i Barevný běh. Nad ¼ maratonem visel otazník, protože restrikce dovolovaly startovat pouze po skupinkách, což by bylo komplikované a ztratilo by to určité kouzlo našeho závodu,“ vysvětluje Ladislav Sedláček.

Konečné rozhodnutí padlo před několika dny a běžci se mohli začít registrovat. Registrace běží on-line až do soboty 19. června, kdy se závod od 17 hodin běží. Registraci je možné provést i na místě před samotným závodem. Závod je určen pro muže a ženy s doporučenou věkovou hranicí 16 let.

„Start i cíl bude na sokolovském Náměstí Budovatelů, kde běžci najdou zázemí včetně toalet a šaten a plánujeme tam uspořádat i menší kulturní doprovodný program,“ doplňuje místostarosta, který věří, že se ze současných několika desítek přihlášených běžců startovní pole rozroste do několika stovek.

Trasa závodu vede z Náměstí Budovatelé k vlakovému nádraží, dále směrem Citice a zpět po druhém břehu Ohře do Sokolova, kde se závodníci ulicemi města dostanou na Staré náměstí a poté zpět na místo startu, kde je i cíl.

„I letos by se měl ve startovním poli objevit oblíbený učitel běhu a ultramaratonec, propagátor a učitel běhu Miloš Škorpil. Pro běžce připravujeme i poradnu s ortopedickým lékařem a odborníkem na bolesti nohou při běhu, který bude před závodem zodpovídat dotazy a radit běžcům,“ uzavřel Ladislav Sedláček.

Každý přihlášený závodník musí předložit platný test nebo certifikát o očkování. Bez něj není možné startovat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky čtvrtmaraton, Sokolov, registrace, pandemie, start, běhání, škorpil, maratonský běh, Miloš Škorpil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolovský ¼ maraton bude, vládní opatření ho dovolí uspořádat  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.