Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Půlmaraton se letos v Karlových Varech nepoběží, zrušen je i Olomouc a České Budějovice

Kvůli aktuálním epidemiologickým a hygienickým opatřením byly zrušeny nadcházející půlmaratony v Olomouci, Karlových Varech i Českých Budějovicích. V plánovaných termínech se neuskuteční ani plánované doprovodné akce jako jsou rodinné běhy a podobně.

„Jako bychom se vrátili v čase, kdy jsme na jaře seděli v kanceláři a čekali na tiskovou konferenci… Tenkrát, stejně jako nyní, došlo k většímu omezení, než jsme čekali. Mysleli jsme si, že nyní jsme připraveni, v Ústí nad Labem jsme si vyzkoušeli start ve vlnách i povinné roušky. Nedělní Mattoni Liberec Nature Run jsme také schopni připravit a moc se na něj těšíme. Bohužel, s omezením na 20 účastníků na venkovních akcích není v letošním roce možné uspořádat Mattoni 1/2Maraton v Olomouci, Českých Budějovicích a Karlových Varech,” uvedl Tomáš Coufal, event director RunCzech.

Do Mattoni 1/2Maraton Olomouc přitom zbývá pouze deset dní, běžci už měli znát svá startovní čísla a místo toho dnes přišel od organizátorů e-mail o zrušení závodu. Stejnou zprávu dostali i běžci registrovaní na Mattoni 1/2Maratony Karlovy Vary a České Budějovice.

„Všechny tři závody byly přesunuty z jara a měly se konat v rámci následujících 30 dnů, tedy během vyhlášeného nouzového stavu. Zrušení půlmaratonů postihne také doprovodné aktivity, jako jsou dm rodinné běhy a olomoucké Moravia Sport Expo. Pro organizátory to nebylo lehké rozhodnutí, do poslední chvíle byli připraveni závod uspořádat. Byli v jednání s lokálními hygienickými stanicemi, zástupci měst a krajů i s World athletics a snažili se najít možná řešení. Bohužel však aktuální situace velkým běžeckým závodů nepřeje,“ doplňuje Kristina Rudišová, PR manažerka RunCzech a dodává, že RunCzech i přesto vyjde běžcům vstříc a své startovné si mohou převést na rok 2021 nebo dokonce na rok 2022.

 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto runczech.com

Štítky RunCzech, Karlovy Vary, půlmaraton, běh, sport, koronavirus, zrušení, Olomouc, České Budějovice, Mattoni, Světová výstava, Krajská hygienická stanice, Ústí nad Labem, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Půlmaraton se letos v Karlových Varech nepoběží, zrušen je i Olomouc a České Budějovice  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.