Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pod vlivem drog, bez řidičáku a s šestiletým synem v autě ujížděl řidič před hlídkou městské policie

Nesvítící zadní světlo u jednoho projíždějícího osobního automobilu zaujalo hlídku karlovarské městské policie. Po krátké honičce strážníci vozidlo přinutili zastavit. Vzápětí zjistili, že řidič je pod vlivem omamných látek, což zdaleka nebyl jeho jediný prohřešek. Navíc s nim ve vozidle cestovalo malé dítě.

Strážníci si v noci při kontrole v městské části Rybáře všimli na křižovatce ulic Dolní Kamenná a Sokolovská vozidla, kterému nesvítilo zadní světlo. A to většinou bývá, až na pár výjimek, podezřelé. Proto hlídka vyjela za autem a po několika metrech využila svého oprávnění a chtěla řidiče vozidla zákonným způsobem zastavit. Na to však řidič nereagoval a dál pokračoval v jízdě.

„K jeho smůle však zabočil do slepé ulice. Po zastavení byl muž hlídkou vyzván k prokázání totožnosti, na což dotyčný odpověděl, že u sebe žádný takový doklad s vlastní podobiznou nemá a dále se netajil tím, že nemá ani řidičské oprávnění. Aby toho nebylo málo, spolu s ním ve vozidle cestoval i jeho šestiletý syn, který byl sice připoután bezpečnostním pásem, pro změnu však chyběla vhodná autosedačka,“ informovala na svém webu karlovarská městská policie.

Jako důvod svého počinu třicetiletý motorista uvedl, že jel z rodinné oslavy konané v jedné z obcí na Sokolovsku a vozidlo si vypůjčil od bratra. A zatímco strážníky provedená orientační dechová zkouška byla negativní, přivolanými policisty provedený test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní. Celou záležitost si tak hlídka Policie ČR převzala k dořešení.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Karlovy Vary

Štítky městská policie, policejní honička, neměl řidičák, test na drogy, zdrogovaný řidič, jel z oslavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod vlivem drog, bez řidičáku a s šestiletým synem v autě ujížděl řidič před hlídkou městské policie  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.