Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zlodějka napadla sekerou a lahví majitele vykradeného domu, který při činu nečekaně zadržel jejího komplice

Karlovarští kriminalisté stíhají čtyřiatřicetiletého muže z Karlovarska a třiatřicetiletou ženu ze Sokolovska, které obvinili z vydírání, krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody. Na svědomí mají devět případů krádeží V Karlových Varech, kdy způsobili škodu za 660 000 korun. Jednou dokonce neváhali surově napadnout sekerou majitele domu, který pachatele překvapil při činu.

„První krádeže se měl obviněný muž dopustit sám, když vnikl do recepce jednoho z penzionů. Tam odcizil dva klíče a poté vstoupil do sklepních prostor, odkud odcizil dvě jízdní kola a různé nářadí. Při další krádeži měl vniknout do rodinného domu, který následně prohledal. Odcizil z něj peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Tu použil ke dvěma výběrům finanční hotovosti a celkem ke čtyřem platbám v jednom obchodním domě,“ informoval mluvčí policie Jan Bílek. Na pozemku dalšího domu se vloupal do zaparkovaného vozidla.

Dvojice společně navštívila jeden rodinný dům, odkud si odnesli potraviny, batoh s osobními věcmi a platební kartou a také klíč od osobního automobilu. Nakonec odcizili samotné vozidlo značky Toyota. Ve vozidle se nacházela další finanční hotovost, peněženka a platební karta. Z odcizených platebních karet provedli pachatelé sedm plateb za různé zboží.

Při dalším násilném vniknutí do jiného domu tam dvojici překvapil majitel, který práv přijel objekt zkontrolovat. Uvnitř domu narazil muž na zloděje, kterého tam zadržel. Poté k oběma mužům přišla do domu spolupachatelka, která majitele vyzvala, aby jejího komplice pustil. „Když neuposlechl, několikrát ho udeřila lahví do hlavy. Padesátiletý muž i tak pachatele nepustil. Žena tak měla ze země sebrat sekeru a sdělit majiteli domu, že pokud jejího známého nepustí, fyzicky ho s ní napadne,“ popsal situaci policejní mluvčí.

Teprve pod hrozbou použití sekery majitel domu zloděje pustil. Ten se ženou ihned utekl, přičemž při útěku ještě odcizili doklady od vozidla a mobilní telefon. Následně ještě poškodili skleněnou výplň okna. Zraněný muž musel ještě téhož dne vyhledat lékařské ošetření v nemocnici.

Krátce po vloupání do dalšího domu, kde ale pachatelé nic neodcizili, je zadrželi policisté. Svým jednáním měla dvojice způsobit na odcizených a poškozených věcech celkovou škodu přibližně 660 tisíc korun. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných osob do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byla dvojice obviněných vzata do vazby. V případě prokázání viny oběma hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, vykradený dům, zadržený pachatel, dvojice zlodějů, napadla muže sekerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlodějka napadla sekerou a lahví majitele vykradeného domu, který při činu nečekaně zadržel jejího komplice  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.