Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opakovaně kradl a způsobil škodu za 80 tisíc korun. Muži ze Sokolovska teď hrozí vězení

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvacetiletého muže ze Sokolovska, který se podle nich od října loňského roku do letošního února dopustil nejméně čtyř krádeží. Svým jednáním pak způsobil škodu za zhruba 80 tisíc korun. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Dvacetiletý muž se první krádeže dopustil v říjnu loňského roku na jednom z nádraží na Sokolovsku, kde si počkal až na nástupišti zastaví vlak. „Poté do něj nastoupil prostorem určeným pro cestující a odtud se dostal neuzamčenými dveřmi až do kabiny strojvedoucího. Tam si všiml batohu, v němž nalezl peněženku. Vybral z ní hotovost i platební kartu, se kterou poté provedl dva neúspěšné pokusy o výběr finanční hotovosti z bankomatu nebo jedna platba na čerpací stanici,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Ve dalším případě vnikl mladík okolo druhé hodiny ráno na jeden z pozemků, kde se dostal do zahradní chaty. Uvnitř objektu poškodil wifi přijímač a z vedlejší kůlny odcizil nářadí ke včelím úlům.

„Poslední krádeže se měl obviněný muž dopustit v první polovině února letošního roku. Zaměřil se na jeden ze zaparkovaných kamionů, u kterého poškodil víčko nádrže a odčerpal z něj následně několik desítek litrů motorové nafty,“ doplnil Bílek.

Muž svým jednáním způsobil škodu za přibližně 80 tisíc korun a kriminalisté jej nyní stíhají pro spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě, že mu vinu prokáží, hrozí pachateli až dva roky vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Sokolov, krádež, Jan Bílek, Policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opakovaně kradl a způsobil škodu za 80 tisíc korun. Muži ze Sokolovska teď hrozí vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.