Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Ostrově se propadla dívka do ledu, hasiči ji zachránili

V Ostrově na Karlovarsku se v pondělí odpoledne pod nezletilou dívkou při venčení psa na zamrzlém rybníku propadl led. Byla asi 60 metrů od břehu. Hasičům se podařilo dívku z vody zachránit, informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Na místě zasahovali hasiči z Ostrova a z Karlových Varů. „Jeden hasič se na ledě dostal rychle k dívce a držel ji, další hasiči mezitím ze dvou stran postupovali po ledě se záchrannými prostředky. Dívku se podařilo dostat do člunu a vytáhnout na břeh. Při záchraně se do ledu probořili téměř všichni zasahující hasiči," popsal zásah Kasal.

Na břehu čekala záchranná služba, která si dívku převzala do péče. Podle mluvčího záchranné služby Karlovarského kraje Radka Hese byla dívka pouze podchlazená. „Netonula a při převozu byla při vědomí. Byla pak přijata do karlovarské nemocnice na pozorování," uvedl Hes.

Prakticky ve stejnou dobu záchranná služby vyjížděla k dalšímu zraněnému dítěti v Karlových Varech. Dítě se opařilo čajem, což mu způsobilo popáleniny druhého stupně. „Po ošetření jsme povolali záchranářských vrtulník, který dítě převezl na popáleninové centrum do Prahy," dodal Hes

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky ČR, neštěstí, počasí, děti, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ostrově se propadla dívka do ledu, hasiči ji zachránili  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.