Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Celníci na Karlovarsku už letos zajistili při kontrolách padělané zboží za více než 700 tisíc korun

Karlovarští celníci v boji proti prodeji padělků nepolevují. Od začátku letošního roku při kontrolách zajistili zboží za více než 700 tisíc korun. V rámci kontrolní činnosti se zaměřili tentokrát na prodej zboží, jež porušuje práva duševního vlastnictví a ochranu spotřebitele. Kontroly provádějí nejen na tržnicích, ale i v kamenných prodejnách. Přestože obchodníkům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, opakovaně jej nabízejí.

„Od začátku ledna karlovarští celníci zajistili ve svém regionu více než 300 kusů galanterního zboží, obuvi, textilu, parfémů, ale i prášků na praní, jež vykazovaly znaky padělků, čímž by mohlo dojít k porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota vyjádřená v cenách originálních výrobků by činila více než 700 tisíc korun. Jednalo se zboží známých světových značek, například prací prášek REX, parfémy Chanel, textil Fortnite, Paw Patrol, adidas, Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Tommy Hilfiger a další,“ informovala Lenka Havelková, tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Celníci během kontrol zaměřili svou pozornost také na prodej lihovin. Kontrolovali nejen správné značení alkoholu kontrolními páskami, ale také to, zda prodejci mají k těmto vybraným výrobkům doklady prokazující jejich zdanění. Letos dále celníci zajistili v prodejnách karlovarského regionu bezmála 100 lahví alkoholu. Kontrolované osoby nepředložily k zajištěným lihovinám doklady prokazující jejich zdanění v souladu s ustanovením zákona o spotřebních daních.

Případy budou předány k doměření spotřební daně a dalšímu šetření na právní oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj. Zajištěné výrobky, jež vykazovaly znaky padělků, skončily ve skladu celního úřadu. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít tzv. zjednodušený postup, budou případy předány právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj a zboží bude zlikvidováno.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Celní úřad pro Karlovarský kraj

Štítky celní kontroly, tržnice, prodej padělků, Karlovarský kraj, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Armani, Hugo Boss, Fortnite

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci na Karlovarsku už letos zajistili při kontrolách padělané zboží za více než 700 tisíc korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.