Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Internetová podvodnice připravila o půl milionu korun přes 650 lidí. Hrozí jí trest až pět let vězení

Škodu za půl milionu korun způsobila dvaatřicetiletá žena z Chebska, která dokázala podvést 650 lidí. Vysloužila si za to trestní stíhání a obvinění ze spáchání přečinu podvodu.

Obviněná žena pod několika smyšlenými profily od července roku 2020 do konce října roku 2021 nabízela na několika internetových stránkách různé zboží, jako například knihy, hračky či oblečení. Kromě toho nabízela také různé služby, konkrétně například stříhání vlasů. Zároveň reagovala na poptávky ostatních osob po zboží či službách.

„Následně si nechávala posílat od zájemců finanční prostředky za zboží či nabízené služby předem na několik svých bankovních účtů, a to i přesto, že si byla vědoma toho, že zboží nedodá a služby neposkytne. Během uvedené doby takto podvedla přibližně 650 lidí a způsobila jim celkovou škodu téměř 500 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu,“ informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, internetový podvod, prodej zboží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Internetová podvodnice připravila o půl milionu korun přes 650 lidí. Hrozí jí trest až pět let vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.