Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž vnikl do domu, kde okradl a dusil seniora. Hrozí mu až výjimečný trest

Karlovarští kriminalisté vyšetřovali od začátku listopadu případ, ve kterém se pětatřicetiletý muž z Aše pokusil zavraždit seniora, do jehož domu se vloupal. Devětašedesátiletého muže měl napadnout a poté dusit. Z místa činu odešel s finanční hotovostí. Pachateli hrozí podle policie až výjimečný trest.

K incidentu mělo dojít ve středu 2. listopadu. Obviněný muž se měl vloupat do rodinného domu v Aši, kde dříve pobýval společně s devětašedesátiletým majitelem nemovitosti. Jeho cílem byly peníze a jiné cennosti.

„Po vniknutí do domu měl přistoupit k devětašedesátiletému spícímu muži a fyzicky ho napadnout. Tímto útokem mu měl způsobit zranění v horní části těla. V průběhu napadení se měl muž probudit a začít se bránit. Obviněný ho měl po chvíli vahou svého těla znehybnit a přiložit mu na obličej část povlečení a majitele domu několik minut dusit. Zanechat toho měl až ve chvíli, kdy devětašedesátiletý muž z obavy o svůj život začal předstírat svoji smrt,“ popsal události policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Obviněný měl následně z domu odnést kovovou krabici, ve které měl senior peníze a různé písemnosti, a mobilní telefon. 

Poté, co napadený muž usoudil, že pachatel dům opustil, vydal se hledat pomoc ke svým sousedům. Ti mu přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která seniora převezla k hospitalizaci do nemocnice. 

V minulém týdnu kriminalisté pachatele zadrželi. „Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby," doplnil mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí pětatřicetiletému muži trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, krimi, pokus o vraždu, , dům, výjimečný trest, Policie České republiky, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž vnikl do domu, kde okradl a dusil seniora. Hrozí mu až výjimečný trest  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.