Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Karlovarské infocentrum si pod sebe vezme knihovny, může získat dotace

Z Infocentra Karlovy Vary se stane zapsaný ústav. Důvodem transformace z obecně prospěšné společnosti je záměr přičlenit k němu městské knihovny, a tím získat možnost čerpat dotace na jejich modernizaci. Změnu dnes schválili městští zastupitelé. Podle primátorky Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) se tím otevře cesta pro modernizace městských knihoven, řekla na zastupitelstvu.

"Rádi bychom knihovny ve městě opravili, aby byly přístupnější a nabídly i další služby, například možnost vzniku komunitních center," řekla primátorka Pfeffer Ferklová.

Město Karlovy Vary provozuje čtyři knihovny, hlavní městská knihovna sídlí v památkové zóně na ulici I. P. Pavlova. Rekonstrukce této budovy by byla velmi nákladná, vedení města se proto kloní spíše k možnosti investovat do knihovny na Růžovém vrchu, která je přístupnější a nabízí širší možnosti úprav za výrazně nižší náklady.

Infocentrum funguje v Lázeňské ulici v budově, která je technicky nevhodná. Město proto už dva roky jedná s Českou poštou o možnosti využít pro infocentrum část prostor v budově hlavní pošty. Jak dnes řekla primátorka, jednání se protahují i kvůli změnám ve vedení České pošty. Nicméně do konce roku by měla pošta rozhodnout o zbytném majetku a mělo by se tak vyjasnit i to, jestli bude možné v jednání o pronájmu pokračovat. Město totiž chce mít garanci alespoň desetiletého pronájmu.

Výsledným stavem by mělo být městské infocentrum v budově hlavní pošty na třídě T. G. Masaryka. Na druhé straně lázeňské zóny by mělo být další, krajské infocentrum v rekonstruovaných Císařských lázních.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, literatura, knihovny, Karlovy Vary, knihovna, městská knihovna, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Ivan Petrovič Pavlov, Česká pošta, Tomáš Garrigue Masaryk, Růžový vrch, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarské infocentrum si pod sebe vezme knihovny, může získat dotace  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.