Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Místo do služebního vozidla tankoval do svých kanystrů. Zaměstnavatele tím obral o sto tisíc

Chebští kriminalisté trestně stíhají sedmadvacetiletého muže ze Sokolovska. Ten je obviněný z toho, že během ledna a dubna letošního roku obral svého zaměstnavatele o téměř sto tisíc korun tím, že na služební tankovací kartu tankoval do svých kanystrů. Neoprávněně takto načerpal více než dva tisíce litrů pohonných hmot.

Obviněný muž měl pracovat v jedné z chebských společností jako řidič. K výkonu své práce dostal od svého zaměstnavatele kromě vozidla i tankovací kartu. Tu ale jak vyšlo o pár měsíců později najevo nevyužíval jen ke služebním účelům.

„Obviněnému bylo svěřeno vozidlo značky Iveco včetně taknovací karty, na níž měl povoleno tankovat dle potřeby pohonné hmoty do služebního automobilu. Kromě toho ale měl v několika případech naplnit také kanystry, které měl při tankování připravené na zadních sedačkách,“ popsal policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že muž poté pohonné hmoty z kanystrů využíval muž pro svou potřebu.

Od ledna do konce dubna letošního roku si muž tímto způsobem přivlastnil až dva tisíce litrů paliva a podle policie tím firmu připravil o zhruba sto tisíc korun. Kriminalisté jej nyní stíhají pro přečin zpronevěry a v případě prokázaní viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pohonné látky, okres Sokolov, Iveco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo do služebního vozidla tankoval do svých kanystrů. Zaměstnavatele tím obral o sto tisíc  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.