Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Žena měla nabízet nezletilou dceru muži, který je HIV pozitivní

O závažném případu dnes informoval server Novinky.cz. Podle něj měla žena z Karlovarska vědět o sexu své nezletilé dcery s HIV pozitivním mužem. Styku nebránila a dotyčnou k tomu dokonce měla vybízet. To má vyplývat ze závěru policejních vyšetřovatelů.

„Na obviněnou ženu jsem podal obžalobu pro trestné činy obchodování s lidmi, ohrožování výchovy dítěte, šíření nakažlivé nemoci a pokusu těžkého ublížení na zdraví,“ citoval server Novinky.cz deník Právo, kterému vyjádření poskytl krajský státní zástupce Martin Rykl.

Žena může skončit ve věžení až na 12 let. Server uvedl, že podle obvinění žena, která je sama HIV pozitivní, věděla o styku své dcery s šestapadesátiletým mužem. K tomu mělo dojít mezi roky 2017 až 2020.

„Dívce, která byla tehdy ve věku 11 až 13 let, měla nejprve kontakty s mužem tolerovat a poté ji i pobízet k tomu, aby za mužem chodila a uskutečňovala s ním sexuální styky. Závažnost jejího jednání zvyšuje skutečnost, že o muži věděla, že je nakažen HIV,“ stojí podle serveru Novinky.cz v obžalobě.

Když dívka nechtěla mít s mužem sex, měla ji matka přemlouvat, aby v tom pokračovala. Žena před policisty odmítla vypovídat. Nemocný muž měl být vlastníkem domu, kde obě žily. Dotyčného poslal letos v dubnu Vrchní soud v Praze na šest let do vězení za pohlavní zneužívání, šíření nakažlivé nemoci a pokus ublížení na zdraví. Sex měl i s dalšími dvěma ženami a chorobu zamlčel. Podle svých slov měl litovat toho, co dělá, a chtěl se udat, ale dívka mu měla říct, že to nikomu neprozradí, doplnil server. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky žena, karlovarsko, dcera, policie, HIV, nemoc, Karlovarský kraj, Právo, Vrchní soud v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena měla nabízet nezletilou dceru muži, který je HIV pozitivní  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.