Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Zdrogovaný muž ujížděl policistům. Schovat se chtěl v areálu střední policejní školy

Honičku jak z akčního filmu zažili na konci května sokolovští dopravní policisté. V ulicích města pronásledovali zdrogovaného dvaatřicetiletého muže, který odmítal zastavit a poté, co s autem havaroval, se chtěl před hlídkou schovat. Bohužel ale zamířil do areálu policejní střední školy, kde byl zadržen.

K incidentu došlo 31. května poblíž Citic na Sokolovsku. Dvaatřicetiletý muž projel kolem hlídky dopravních policistů, kteří se rozhodli auto zastavit a prověřit. „Řidič byl policisty vyzván k zastavení vozidla výstražným zvukovým a světelným znamením s nápisem „Stůj“. Řidič osobního automobilu měl ale začít policistům ujíždět směrem do centra Sokolova. Během zběsilé jízdy měl předjíždět jiné vozidlo na přechodu pro chodce, nerespektovat několik dopravních značek, při projíždění kruhovým objezdem měl jet v protisměru a ohrožovat tak jiné účastníky silničního provozu,“ popsal policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Pronásledování ale jen tak neskončilo. V ulici Křižova měl muž přední částí auta narazit do pevného sloupku, vjet na chodník a poté narazit do plotu. „Dvaatřicetiletý řidič na nic nečekal, opustil automobil a začal před policisty utíkat. Paradoxně vběhl do areálu Střední policejní školy v Sokolově, kde byl okamžitě za použití donucovacích prostředků zadržen zasahujícími policisty,“ uvedl Kopřiva.

Policie zadrženého otestovala na přítomnost omamných a psychotropních látek a zjistila, že je pod vlivem THC a amphetaminu/methamphetaminu. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření a poté směřoval na policejní služebnu. 

„Policisté ze sokolovského dopravního inspektorátu ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vzhledem k tomu, že během zběsilé jízdy ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, tak může dojít k rozšíření jeho obvinění o trestný čin obecného ohrožení,“ uzavřel mluvčí. 

Zároveň požádal každého, kdo byl ohrožený jízdou dvaatřicetiletého muže, aby se ozval na linku 158.Tam mohou lidé také volat informace, které by mohly pomoc při vyšetřování.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, drogy, Sokolov, okres Sokolov, Citice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zdrogovaný muž ujížděl policistům. Schovat se chtěl v areálu střední policejní školy  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.