Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovarští kriminalisté dopadli organizovanou skupinu zlodějů. V kraji řádila několik měsíců

Šestice mužů ve věku od 22 do 29 let od loňského listopadu do letošního dubna spáchala po celém Karlovarském kraji více jak desítku krádeží a loupeží. Zloději se zaměřovali především na ničení trezorů, ale uřezávali třeba i výfukové katalyzátory z vozidel v autoservisech. Dohromady způsobili škodu za 1,2 milionu korun. Některým z nich hrozí až deset let vězení.

Karlovarským kriminalistům se v půlce května podařilo definitivně rozkrýt organizovanou skupinu šestice zlodějů, která má na svědomí více než desítku krádeží na území celého kraje. Hlavním organizátorem všech akcí je podle všeho dvaadvacetiletý muž z Karlových Varů. Právě on měl v druhé polovině loňského listopadu s dalšími dvěma spolupachateli vniknout do areálu jedné ze společností v Nejdku, kde z trezoru odcizili finační prostředky v hodnotě přesahující 500 tisíc korun. Tím začalo několikaměsíční řádění, během něhož skupina způsobila škodu za 1,2 milionu korun.

Na přelomu letošního ledna a února se dvaadvacetiletému muži podařilo vniknout do budovy další společnosti, tentokrát přímo v Karlových Varech. „V tomto případě se však dotyčnému nepodařilo ani z jednoho ze dvou trezorů nic odcizit, přesto zde způsobil škodu přes 50 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že řádění pokračovalo o jen pár dní později. „Z prodejny textilu v Karlových Varech měl následně muž odcizit finanční prostředky, poté vnikl do prodejny tabáku, kde měl odcizit příruční trezor a několik desítek výherních losů. Svým jednáním způsobil v tomto případě škodu více než 130 tisíc korun,“ doplnil Kopřiva.

Poté následovaly loupeže v celkem třech objektech na Karlovarsku. Společně s dalším stejně starým mužem vnikli do objektu hotelu, autoškoly a naposled také do klempířské provozovny. Tím opět způsobili škodu přesahující 200 tisíc korun.

Řezali výfukové katalyzátory z vozidel

Ani s tím se však zloději nespokojili, a tak na konci března dvaadvacetiletý muž z Karlových Varů společně s dalším devětadvacetiletým členem skupiny vnikli do objektu technické kontroly na Sokolovsku. „Na čtyřech zaparkovaných vozidlech měli uříznout výfukové katalyzátory a odcizit je. To samé o pár dní vůdce skupiny zopakoval ještě v jednom z autoservisů na Chebsku, kde odcizil výfukové katalyzátory z celkem osmi vozidel,“ popsal Kopřiva.

Poslední loupeže se dva členové skupiny dopustili na konci března poblíž Nejdku, když přepadli v pozdních nočních hodinách recepci zdejšího hotelu a pod pohrůžkou násilí přinutili recepční, aby jim otevřela pokladnu. Dvojice odtud odcizila hotovost, poté z místa utekla.

Kriminalisté všech šest mužů dopadli až v polovině května. Některé z nich už obvinili z krádeže, dvaadvacetiletého vůdce skupiny z loupeže a přečinu poškození cizí věci. Některým členům hrozí v případě prokázání viny až několikaleté tresty, dvěma z nich dokonce deset let vězení.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krádež, skupina, Karlovarský, policie, PČR, krimi, trezor, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, Nejdek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští kriminalisté dopadli organizovanou skupinu zlodějů. V kraji řádila několik měsíců  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.