Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Z nádrže naložené na převráceném traktoru vyteklo na silnici 3600 litrů dusičnanu amonného

Traktor převážející v nádrži hnojivo se převrátil na bok přímo v obci Valeč na Karlovarsku. Z nádrže začal okamžitě vytékat na silnici ve velkém množství dusičnan amonný, který se používá také v pyrotechnice.

„U dopravní nehody traktoru ve Valči zasahovaly čtyři jednotky hasičů. Z nádrže vyteklo 3600 litrů dusičnanu amonného. Hasiči použili sorbenty na zachycení uniklé látky, společně s pracovníky odboru životního prostřední, vodoprávního úřadu, vodáren a kanalizací a správci Povodí Ohře řešili únik dusičnanu do kanalizace,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Záchyt a odčerpání kontaminované vody byl po dohodě proveden v místní čistírně odpadních vod. Nehoda se obešla bez zranění, převrácený stroj poškodil část rodinného domu. Způsobená škoda zatím nebyla vyčíslena.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky dusičnan amonný, nehoda traktoru, vyteklo hnojivo, nádrž, dusičnany, Karlovarský kraj, Valeč, silnice, Martin Kasal, Povodí Ohře (státní podnik), Valča

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z nádrže naložené na převráceném traktoru vyteklo na silnici 3600 litrů dusičnanu amonného  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.