Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Matka pohřešovala svého syna. Policisté ho po několika hodinách našli zaklíněného ve zdemolovaném autě

Policie dnes zveřejnila další okolnosti vážné nehody, ke které došlo ve středu mezi Božím Darem a abertamskou křižovatkou. Po muži, kterého našli policisté zaklíněného ve voze, v ten momentu už několik hodin pátraly všechny hlídky z okolí. Pohřešování nahlásila jeho matka.

„Ve středu oznámila v dopoledních hodinách dvaapadesátiletá žena, že se její dvaatřicetiletý syn nevrátil domů ze zaměstnání v Německu. Policisté se oznámením okamžitě začali zabývat,“ shrnul mluvčí policie Jakub Kopřiva.

V ten moment se rozjelo pátrání. „Policisté telefonicky provedli šetření v nemocničních zařízeních v Karlovarském kraji a sousedním Německu. Dále zjistili telefonní kontakt na pracovní agenturu, kde si ověřili, že pohřešovaný muž ze svého zaměstnání opravdu v ranních hodinách odjel. Policejní hlídky taktéž projížděly obce a města v Krušných horách, zejména ty, kterými by pohřešovaný jel ze svého zaměstnání. Dále policisté prohlédli kamerové záznamy, které měli k dispozici z několika měst a obcí, kterými mohlo vozidlo projet. Propátrán byl také nepřístupný terén v okolí Božího Daru. Po celou dobu pátrání policisté spolupracovali i s německými kolegy,“ dodal Kopřiva.

Dvaatřicetiletého muže se podařilo najít až před čtvrtou hodinou odpolední. „Policisté nalezli při pěším prozkoumávání zalesněné plochy mezi Božím Darem a abertamskou křižovatkou, zhruba dvacet metrů mimo pozemní komunikaci, havarované vozidlo značky Škoda. V osobním automobilu byl zaklíněný zraněný pohřešovaný muž. Ten měl z dosud nezjištěných příčin vyjet mimo komunikaci, sjet ze stráně a narazit do stromu. Při nehodě utrpěl vážná zranění, se kterými byl letecky transportován do nemocnice,“ doplnil mluvčí policie.

Mezi prvními poskytovala muži lékařskou pomoc horská služba. „Vyrazili jsme na místo ze dvou stanic a zraněného nalezli v úžlabině zhruba patnáct metrů od silnice u Jahodové louky. Byl zaklíněný v automobilu a v bezvědomí. Vzhledem k tomu jsme informovali zdravotnické záchranáře, že bude potřeba asistence vrtulníku z Plzně-Líní,“ popsal situaci na místě Jan Kincl, zasahující člen Horské služby Krušné hory.

Vyproštění muže z automobilu trvalo desítky minut. „Po vyproštění si zraněnou osobu převzala posádka záchranné služby, která pro transport povolala na místo vrtulník. Prostor pro přistání byl zajištění na silnici poblíž místa nehody, během transportu do vrtulníku byl provoz na silnici zcela zastavený. Hasiči asistovali při vyproštění samotného vozidla a postarali se o únik provozních kapalin. Zásah trval čtyři hodiny,“ uzavřel mluvčí hasičů Martin Kasal.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KVK

Štítky Boží Dar, nehoda, automobil, Policie ČR, hasiči, horská služba, policie, povolání, Německo, Krušné hory, silnice, Martin Kasal, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matka pohřešovala svého syna. Policisté ho po několika hodinách našli zaklíněného ve zdemolovaném autě  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.