Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Celníci si při kontrolní akci došlápli na prodej nekolkovaných cigaret, nejvíce jich objevili na Karlovarsku

Při kontrolní akce OHAŘ III odhalili celníci v příhraničních oblastech, kamenných provozovnách a tržnicích celkem 362 661 ks nesprávně značených nebo nezdaněných cigaret. Dále zajistili téměř 34 kg neznačeného tabáku. Nejvíce tohoto zboží celníci objevili v Karlovarském kraji, jednalo se zhruba o dvě třetiny ze všech zajištěných cigaret. 

Do kontrolní akce bylo v rámci jednoho týdne nasazeno 453 celníků, a to včetně psovodů se služebními psy se specializací na vyhledávání tabákových výrobků. „Celkem bylo zkontrolováno 466 subjektů, ve 155 případech bylo zjištěno porušení právních předpisů, a to nejen v oblasti kontroly tabákových výrobků, ale také lihovin a dalších komodit podléhajících spotřební dani,“ uvedla mluvčí celníků Ivana Kurková.

Nejvíce cigaret značených neplatnou tabákovou nálepkou bylo zajištěno v územní působnosti CÚ pro Karlovarský kraj (cca 240 207 ks), CÚ pro Jihočeský kraj (cca 33 744 ks), Ústecký kraj (16 318 ks) a CÚ pro Plzeňský kraj (cca 15 330 ks). Nejvíce neznačeného tabáku (včetně tabáku do vodních dýmek), popřípadě značeného tabáku neplatnou tabákovou nálepkou bylo zajištěno v územní působnosti CÚ pro Plzeňský kraj (19,35 kg) a CÚ pro Kraj Vysočina (1,3 kg).

„V návaznosti na kontrolní akci bylo příslušníky útvaru mobilního dohledu CÚ pro Karlovarský kraj na základě vlastní vyhledávací činnosti zajištěno v jedné provozovně 212 312 ks cigaret značených nesprávným způsobem, tedy dle staré výše spotřební daně,“ řekla mluvčí Kurková. Únik spotřební daně u všech zajištěných komodit přesahoval částku 300 000 Kč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Celní úřad pro Karlovarský kraj

Štítky celníci, nekolkované cigarety, celní kontrola, Karlovarský, cigareta, Karlovarský kraj, tabák, spotřební daň, Plzeňský kraj, Jihočeský kraj, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci si při kontrolní akci došlápli na prodej nekolkovaných cigaret, nejvíce jich objevili na Karlovarsku  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.