Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Celníci našli v Karlovarském kraji padělky zboží i neznačený tabák

Karlovarští celníci zajistili o víkendu v příhraničních tržnicích ve Svatém Kříži u Chebu a v Potůčkách 7000 kusů padělků textilního zboží a doplňků. Majitelům ochranných známek by podle nich prodejem vznikla škoda 24 milionů korun. Celníci zabavili také neznačené tabákové výrobky a cigarety s neplatnými tabákovými nálepkami. V tiskové zprávě to dnes uvedla zástupkyně tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková.

Při celostátní akci s názvem Jezero zajistila celní správa o víkendu na různých tržnicích v celé republice více než 11 tisíc kusů zboží. Jeho prodejem by vznikla škoda téměř 40 milionů korun.

Celníci včetně psovodů provedli v Karlovarském kraji 15 kontrol. Zajistili téměř 7000 kusů textilních a galanterních výrobků, obuvi i hodinek, kde je podezření z porušení práv duševního vlastnictví. Obchodníci před stánky i v nich nabízeli zboží jako originály světoznámých značek. Při kontrolách celníci zadrželi také 6000 kusů neznačených tabákových výrobků a 980 kusů cigaret s neplatnou tabákovou nálepkou.

"V jednom ze stánků celníci našli v jeho zadní části malý sklad, který nestačili stánkaři před příjezdem celníků zamknout. Z tohoto nenápadného skladu vedl žebřík do půdního prostoru, jež také sloužil jako utajený sklad a byl napěchován zbožím vykazujícím známky porušení práv duševního vlastnictví," uvedla Havelková.

Od začátku letošního roku zajistili karlovarští celníci při kontrolách v regionu bezmála 8000 kusů zboží, jež porušovalo práva duševního vlastnictví. Prodejem by vznikla škoda 25 milionů korun. Celníci budou v kontrolách nejen tržnic pokračovat i dále.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní správa

Štítky ČR, kriminalita, clo, Karlovarský, Karlovarský kraj, Cheb, právo, Svatý Kříž, duševní vlastnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci našli v Karlovarském kraji padělky zboží i neznačený tabák  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.