Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladík havaroval, z místa nehody ujel, ale pak boural znovu. Nadýchal tři promile

Až tři roky ve vězení hrozí mladému muži, který havaroval ve Františkových Lázních. S osobním autem nejdříve poničil jiné zaparkované auto a o pár stovek metů dál boural znovu. Po příjezdu policistů řidič nadýchal přes tři promile.

Policisté z chebského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky jednadvacetiletému muži z Mariánských Lázní.
 
„Ten měl v sobotu 22. prosince minulého roku krátce před šestou hodinou ranní řídit ve Františkových Lázních osobní automobil značky Volkswagen. V jedné z ulic zřejmě nezvládl řízení a pravou přední částí automobilu poškodil levý bok zaparkovaného vozidla značky BMW. Ani to ho ovšem nezastavilo a ve své jízdě měl pokračovat. Jenže ujel pouze několik stovek metrů, protože po projetí levotočivé zatáčky měl vyjet mimo pozemní komunikaci a přední částí vozidla narazit do sloupu telefonního vedení, který poškodil,“ popsal policejní mluvčí Jakub Kopřiva

Muž se po příjezdu policistů podrobil zkoušce na alkohol, která ukázala hodnotu 3,18 promile. Mladík navíc nepředložil řidičský průkaz ani osvědčení o registraci vozidla.

„Jednadvacetiletý mladík byl převezen Zdravotní záchrannou službou do nemocnice, kde byl ošetřen, a zároveň se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu,“ dodal Kopřiva. 
 
Škoda na poničených vozidlech a sloupu telefonního vedení je předběžně bemzála 200 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, řidič, alkohol, promile, auto, Františkovy Lázně, Volkswagen, BMW, Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík havaroval, z místa nehody ujel, ale pak boural znovu. Nadýchal tři promile  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.