Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Záchranáři ošetřili dvě osoby poraněné petardami. Vrtulník vzlétal k dívce, která spadla z terasy

Silvestrovskou noc hodnotí záchranné složky v Karlovarském kraji jako klidnou. Hasiči ani záchranáři nemuseli zasahovat u žádného většího požáru způsobeného zábavní pyrotechnikou. Dvě zraněné osoby petardami musela ošetřit záchranná služba.

„Během dne hasiči vyjížděli jednou čerpat vodu ze sklepa rodinného domu, jednou byli vysláni na úklid vyteklého oleje na silnici, jednou na pomoc posádce záchranné služby s přístrojem AED, jednou k požáru v garáži, jednou otevřít zabouchnuté osobní auto a zasahovali u jedné dopravní nehody,“ potvrdil mluvčí hasičů Martin Kasal.

Po celý silvestrovský večer pak nebylo potřeba žádného výjezdu hasičů, první v novém roce byl vyhlášen dvacet minut po půlnoci, kdy hasiči zajistili na žádost záchranky prostor pro přistání vrtulníku. „Následovalo pět požárů odpadu v Karlových Varech, Chodově, Sokolově a dvakrát v Aši, kdy se vždy jednalo o zbytky zábavní pyrotechniky nebo odpad v kontejneru,“ dodal Kasal.

V ranních hodinách pak hasiči zasahovali u dopravní nehody jednoho osobního auta u Lipové. „Oproti předchozím letům se tak jednalo o velmi poklidné silvestrovské oslavy,“ doplnil mluvčí hasičů.

Kvůli silvestrovské noci posílila operační středisko záchranná služba, která měla v Karlovarském kraji za noční službu 65 výjezdů. „Spektrum bylo velmi široké. Od úrazu hlavy, úrazu v opilosti, napadení, nevolnosti, dopravní nehodu a dušnost,“ shrnul mluvčí krajské záchranky Radek Hes.

Při oslavách příchodu nového roku ošetřili dvě osoby, kterým vybuchal petarda v ruce. Devět minut po půlnoci vzlétal vrtulník letecké záchranné služby k úrazu pětileté holčičky, která spadla z terasy rodinného domu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KVK

Štítky Karlovarský kraj, hasiči, ZZS KVK, petarda, silvestr, úraz, vrtulník, zábavní pyrotechnika, požár, zdravotnická záchranná služba, Martin Kasal, Karlovy Vary, Chodov, Sokolov,

Záchranáři ošetřili dvě osoby poraněné petardami. Vrtulník vzlétal k dívce, která spadla z terasy  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.