Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muži z Karlovarska ukradli a rozřezali sochu anděla smrti. Zatoužili po mědi

Bezmála milionovou škodu způsobili dva muži na karlovarském hřbitově, odkud ukradli hodnotnou sochu anděla smrti. Objekt vyrobený z mědi následně rozřezali, aby cenný kov udali ve sběru. Lapkům se to ale nakonec nepodařilo, protože je při činnosti vyrušil lesník i policisté.

Případ se odehrál na začátku června, kdy dvojice mužů ve věku 32 a 45 let násilím pronikla do areálu hřbitova v Karlových Varech. Z hrobky významné rodiny působící na Karlovarsku sebrali měděnou sochu, kořist naložili do auta a pelášili k lesu umělecké dílo rozřezat. Nyní policisté informovali o tom, že pachatele obvinili z krádeže.

Tam se měli pokusit sochu rozřezat motorovou rozbrušovací pilou s úmyslem jí poté odevzdat do sběru. Při tomto jednání však byli vyrušeni lesníkem, proto svého jednání zanechali a z místa odjeli pouze s uřezanou částí sochy. Lesník ihned zavolal na linku 158 a učinil oznámení o tom, že vyrušil dva muže, kteří se v lese pokoušeli rozřezat sochu,“ popsala policejní mluvčí Kateřina Pešková.

Ještě téhož dne se policistům podařilo muže vypátrat a zadržet. Následně dvaatřicetiletý obviněný muž část odcizené sochy vydal kriminalistům. Zlodějové způsobili podle znaleckého posudku škodu ve výši 750 tisíc korun. „V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobili větší škodu,“ dodala Pešková.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Vary, Krádež, Hřbitov, socha, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, smrt, měď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Muži z Karlovarska ukradli a rozřezali sochu anděla smrti. Zatoužili po mědi  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.