Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Sokolovsku hořel byt v šestém patře paneláku. Zranili se čtyři lidé

Deset jednotek hasičů muselo zasahovat v noci na pátek v Chodově na Sokolovsku, kde začal hořet byt v šestém patře paneláku. Z bytu policie vyvedla muže, který po nadýchání se kouřem před domem zkolaboval. Ošetřit museli záchranáři další tři osoby. Příčina požáru a výše škody je v šetření.

Požár bytu v Chodově na Sokolovsku byl nahlášen na tísňovou linku o půlnoci ze čtvrtka na pátek. Hořet začal byt v šestém patře domu. Na místo bylo vysláno deset jednotek hasičů.

„V době příjezdu na místo byl celý dům silně zakouřený, z oken bytu v šestém patře byly vidět plameny. Hlídka policie vyvedla z hořícího bytu jednoho muže, v doprovodu policistů ještě dokázal sejít ven před dům, kde po nadýchání se kouře zkolaboval a posádka záchranné služby musela zahájit oživovací pokusy," uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Požár začali hasiči hasit z automobilového žebříku a také pomocí hadic, které natáhli po schodech vnitřkem budovy. Plameny se jim podařilo zlikvidovat během několika desítek minut. Z patra, ve kterém hořelo, a také z patra nad ním, hasiči zachránili sedm osob. „V přistaveném evakuačním autobuse hasičů bylo na nezbytně nutnou dobu umístěno dvacet osob. Kromě muže z hořícího domu ošetřila záchranná služba další tři osoby nadýchané kouřem, jednoho muže ponechala na místě, další převezla do nemocnice,“ upřesnil Kasal.

Obyvatelé domu se mohli do svých bytů začít vracet po odvětrání všech prostorů. Kromě vyhořelého bytu byly všechny ostatní jednotky obyvatelné. „Příčina požáru je v šetření, stejně tak výše škody,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky krimi, požár, hasiči, Sokolovsko, Karlovarský kraj, okres Sokolov, dům, Chodov, Martin Kasal, panelový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Sokolovsku hořel byt v šestém patře paneláku. Zranili se čtyři lidé  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.