Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podivín dorazil do sokolovského baru se samopalem a objednal si pivo

Netradiční nápad dostal dvaačtyřicetiletý muž ze Sokolova, který vyrazil na hospody se střelnou zbraní, s níž se také usadil do baru. K tomu všemu se začal chovat podivně, což znervóznělo jak personál, tak i příchozí hosty. Do nálevny proto přijeli policisté, aby podivína poznali osobně.

Případ se odehrál minulou sobotu večer v sokolovském baru. Policisté o události informovali nyní. Zvláštní host dorazil do místního baru a na lavici vedle sebe si odložil k úleku přítomných střelnou zbraň. Jeden z návštěvníků vše oznámil obsluze, která neváhala a hned volala policii. Muž i na tuto situace zareagoval. Jednu zbraň schoval pod lavici, kde seděl, a druhou si odložil na toaletách. Jakmile ze záchodků vyběhl, padl do náruče policejní hlídky.

Policistům poté vydal přes šest desítek různých nábojů a dvě pouzdra na střelné zbraně, které měl u sebe. Při prohlídce provozovny byly dále nalezeny dvě střelné zbraně, které policisté zajistili. Jednalo se o samopal vzor 61 Škorpion a tzv. flobertku,“ popsala policejní mluvčí Kateřina Pešková.

Vyšetřování dále ukázalo, že podezřelý užívá bez povolení samopal, který je navíc zakázaný. V evidencích policisté zjistili, že obviněný není a nikdy nebyl držitelem zbrojního průkazu nebo zbrojní licence a vzhledem k tomu nemůže být držitelem zbraně kategorie A, B nebo C, případně střeliva do těchto zbraní.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Soudce Okresního soudu v Sokolově poslal obviněného muže do vazební věznice. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let,“ dodala Pešková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky Sokolov, Bar, Zbraně, Policie, střelná zbraň, zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Vích

Pokud jste ten samopal neměl v ruce tak těžko můžete obviňovat autora z neznalosti zbraní. Předpokládám že vycházel z informací od tiskového mluvčího PČR. On se totiž vyskytuje ve více verzích a ta automatická umožňující střelbu dávkami rozhodně nejde pořídit na ZP kat.B či E ale jen na vyjímku. Běžně dostupná je verze umožňující střelbu jednotlivými ranami.

Neděle, 21. listopadu 2021, 22:13Odpovědět

Karel Zahradník

Dobrý den, je vidět, že autor tohoto senzačního článku neví nic moc o zbraních. Takže tedy: PISTOLE VZOR 61 ŠKORPION není samopal, tím méně zakázaný. Je to běžná zbraň ((kategorie ""PISTOLE"")). Slangové, zastaralé označení "Samopal" je nesprávné a zavádějící. S-61 Škorpion je běžně na trhu v CZ dostupný na Zbrojní průkaz (např. kat. "B" - sport; či "E" - ochrana života), je to zbraň kategorie "B", tedy může si ho koupit každý kdo má zbroják. Cena je od cca 4000Kč do cca 6000Kč za nový. Nevěříte-li, navštivte nejbližší prodejnu zbraní, kde vám podají a potvrdí tyto zde uvedené informace. Jiná věc je že dotyčný "podivín" neměl jakýkoliv ZP, pak má nárok pouze na tzv. Flobertku. Ale i ta se musí nosit skrytě, což dotyčný asi netušil, či byl trochu "mimo" . . . . .

Neděle, 21. listopadu 2021, 20:20Odpovědět

Podivín dorazil do sokolovského baru se samopalem a objednal si pivo  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.