Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nečekaný úlovek. Žena při hledání hub našla dělostřelecký granát

Při hledání hub lze nalézt ledaco, dělostřelecký granát to ale bývá málokdy. Přesto se to povedlo osmapadesátileté ženě v neděli v lese poblíž Arnoltova. Přímo na místě pak granát zlikvidoval přivolaný pyrotechnik.

„Na místo vyjeli policisté z obvodního oddělení Sokolov - venkov, kteří místo zajistili a následně si vyžádali příjezd specialisty z pyrotechnické služby v Teplicích,“ uvedl mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Pyrotechnik na místě určil, že jde o dělostřelecký granát ráže 50 mm. „Tuto munici, vzhledem k jejímu stavu, pyrotechnik v lesním porostu zlikvidoval. Její detonace proběhla úspěšně. Při události nebyl nikdo zraněn ani nebyla způsobena žádná škoda na majetku,“ dodal mluvčí.

Policisté podle mluvčího vyjíždí na Karlovarsku k podobným nálezům poměrně často. Ke každému se musí přistupovat velmi opatrně. „Korozí předmětu může dojít k narušení systému pojistek a k výbuchu potom stačí málo. Proto nepodceňujte ani staré a zkorodované výbušniny a jiné předměty,“ řekl Kopřiva s tím, že lidé by vždy měli volat policii a s předmětem nemanipulovat.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, pyrotechnik, granát, munice, Arnoltov, houby, Teplice, Sokolov, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nečekaný úlovek. Žena při hledání hub našla dělostřelecký granát  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.