Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Malý Honzík přišel na svět přímo v sanitce karlovarské záchranky

V improvizovaný porodní sál se dnes nad ránem proměnila sanitka karlovarských záchranářů. Ti cestou do nemocnice přivedli na svět malého Honzíka, který se stihl narodit ještě v záchranářském voze. Jde už o druhý takový porod v sanitce během tohoto měsíce na území Karlovarského kraje.

„Většinu rodících maminek stačíme transportovat do nemocnice, kde porodí. Stává se, že operátorka tísňové linky 155 pomáhá porodit miminko po telefonu, nebo vyjíždíme k již porozeným miminkům. A občas je třeba rodit přímo v sanitce. Zpravidla míváme okolo pěti porodů v sanitním voze ročně. Dnes časně ráno se nám v sanitce narodilo už druhé miminko v tomto měsíci,“ shrnul na facebookovém profilu krajské záchranky mluvčí Radek Hes.

Nečekaný porod zaměstnal záchranáře kolem dnešní třetí hodiny ranní. „Pro všechny zúčastněné je rozhodně výhodnější, aby porod proběhl až v nemocnici. Porod v terénu je méně komfortní, než porod vedený v interiéru porodnice s veškerým odborným zázemím. Na druhou stranu jde o nezapomenutelný zážitek, za který rozhodně musíme poděkovat šikovným maminkám, které skvěle spolupracují,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS KVK

Štítky Karlovarský kraj, záchranná služba, sanitka, porod, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malý Honzík přišel na svět přímo v sanitce karlovarské záchranky  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.