Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žena si vzala úvěry za více než 110 tisíc korun. Do smluv vyplnila údaje své kamarádky

Škodu za více než 110 tisíc korun způsobila dvaatřicetiletá žena, která měla během několika měsíců uzavřít minimálně šest půjček u různých finančních společností. Smlouvy ale neuzavírala na své jméno. V žádostech vyplnila údaje své kamarádky, která o tom neměla tušení. Případem se zabývají karlovarští kriminalisté.

Dvaatřicetiletá žena z Karlových Varů je podezřelá ze spáchání úvěrového podvodu a z poškození cizích práv. Během června a července roku 2019 měla totiž požádat o minimálně šest půjček u různých finančních společností. 

„V žádostech o úvěry měla uvádět nepravdivé informace, neboť měla použít bez vědomí a neoprávněně osobní údaje své kamarádky. Finanční prostředky si nechala vyplatit, ponechala si je pro vlastní potřebu a neuhradila žádnou splátku,“ uvedla mluvčí karlovarských policistů Kateřina Krejčí.

Celkem si tak podle policie přišla na více než 110 tisíc korun. Případem se zabývají karlovarští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality, kteří se ženou zahájili trestní stíhání. „V případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobila větší škodu,“ uvedla Krejčí.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, podvod, úvěr, policie, trestní stíhání, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

To je tedy kamarádka k pohledání. Ale stejně bych jí dal uhradit jen 50%. Zbytek ať jde k tíži společností, které viděly, jak si na úrocích namastí kapsu a doklady nezkontrolovaly.

Sobota, 24. července 2021, 16:38Odpovědět

Žena si vzala úvěry za více než 110 tisíc korun. Do smluv vyplnila údaje své kamarádky  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.