Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Postřelený muž z Habartova po měsíci a půl zemřel, z pokusu o vraždu je vražda

Po dlouhém a těžkém boji podlehl ve čtvrtek v nemocnici svým střelným zraněním sedmapadesátiletý muž z Habartova na Sokolovsku, který se stal obětí násilného trestného činu. Postřelit ho měl už 28. května třiadvacetiletý muž, který byl až doposud stíhán pro pokus o vraždu. Teď se ale z případu stala vražda.

„Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje z tohoto důvodu překvalifikovali trestný čin na zvlášť závažný zločin vraždy. Trestní sazba zůstává stejná. Třiatřicetiletému muži tedy hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na osmnáct let,“ informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva. Od svého zadržení pobývá střelec ve vazbě.  

Mladý muž pálil po svém sousedovi z okna svého domu nelegálně drženou střelnou zbraní z dosud nezjištěných důvodů. Zřejmě šlo o sousedské spory. Muže, který šel vynést odpadky, zasáhly dvě rány a způsobily mu zranění v oblasti břicha, hrudníku a obličeje. Zranění si vyžádala okamžitý letecký převoz do Fakultní nemocnice v Plzni.

Střelce policisté na místě zadrželi. V minulosti byl útočník již trestaný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, Sokolov, Habartov, policie, střelba, pokus o vraždu, vražda, Karlovarský, okres Sokolov, Karlovarský kraj, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postřelený muž z Habartova po měsíci a půl zemřel, z pokusu o vraždu je vražda  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.