Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Celníci z Karlovarska našli v kamenné prodejně tisíce cigaret s neplatnými tabákovými nálepkami

Téměř 15 000 kusů cigaret s neplatnou tabákovou nálepkou zajistili karlovarští celníci v jedné prodejně v Pomezí nad Ohří. Od 1. února 2021 došlo ke změně sazby spotřební daně tabákových výrobků. Na základě této změny nelze po 30. 4. 2021 prodávat nebo skladovat cigarety s předchozí sazbou. Tato změna se promítla také do značení tabákových nálepek, pro předchozí období platilo písmeno „Z“, nově platí písmeno “F“. Přesto se stále prodávají cigarety s označením „Z“.

„Přestože od skočení přechodného období uběhly již více než dva měsíce, karlovarští příslušníci dohledu zjistili v kamenné prodejně v Pomezí nad Ohří prodej cigaret s neplatnou tabákovou nálepkou. Celkem se jednalo o 14 568 kusů cigaret různých značek. Porušení subjektu budou celníci dále řešit ve správním a daňovém řízení,“ informovala Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Další cigarety, tentokrát bez tabákové nálepky, zajistili karlovarští celníci ve spolupráci s německými kolegy v rámci součinnostní kontrolní akci COOPERATION DE, na pozemní komunikaci mezi obcemi Potůčky a Johanngeorgenstadt. Při této činnosti bylo u jednoho občana SRN, který byl vytipován na území České republiky a směřoval do Německa, zajištěno celkem 3 300 neznačených cigaret. Tento případ budou nadále řešit němečtí kolegové.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní úřad pro Karlovarský kraj

Štítky celníci, pašování cigaret, nekolkované cigarety, celní kontrola, neplatné nálepky, cigareta, samolepka, Karlovarský kraj, Pomezí nad Ohří, Německo, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci z Karlovarska našli v kamenné prodejně tisíce cigaret s neplatnými tabákovými nálepkami  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.