Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zapůjčený náklaďák měl vrátit druhý den, opozdil se o několik let

Sedmačtyřicetiletý muž z Karlovarska si zapůjčil nákladní auto, které měl podle smlouvy vrátit hned následující den. Jenže vůz se k majiteli dostal až za téměř tři roky. Nyní jej policisté obvinili ze zpronevěry. Stejné obvinění si vyslechl i muž z Mostu, který si vzal zálohu na opravu auta, které bylo speciálně upravené pro hendikepované osoby. Od ženy z Karlových Varů si vzal finanční zálohu, vůz však vrátil nepojízdný a téměř rozebraný.

Celý příběh muže z Karlovarska začíná ve druhé polovině června 2018, kdy si půjčil nákladní vůz značky Volkswagen. Podle smlouvy o zápůjčce měl auto následující den vrátit.

„To ovšem neučinil a automobil nevrátil ani po opakovaných telefonických výzvách osmačtyřicetiletého muže z Chebska. Ten celou věc nakonec oznámil letos v únoru na policii. Obviněný měl vozidlo užívat až do března letošního roku, kdy byl policejním orgánem vyzván k navrácení automobilu. Po této výzvě měl obviněný automobil skutečně vrátit, ovšem v nepojízdném stavu,“ shrnul policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Svým jednáním způsobil majiteli škodu zhruba 70 tisíc korun. V případě prokázání viny mu hrozí až dvouletý trest. O rok víc si může odsedět podvodník z Mostu, který si vzal zálohu na opravu auta od šestapadesátileté ženy z Karlových Varů. Auto patřilo jejímu manželovi a bylo speciálně upravené pro handicapované osoby.

„O pár dní později měl obviněný od ženy převzít další finanční prostředky, která byly tentokrát určeny na nákup pneumatik s disky. Jenže obviněný vozidlo neopravil a pneumatiky nezakoupil. Navíc měl vrátit automobil značky Volkswagen v nepojízdném stavu, rozebraný a například bez skříně řízení,“ popisuje Kopřiva.

Tím vše zdaleka nekončí. Od jiné, jednašedesátileté ženy z Karlových Varů, měl převzít peníze za zprostředkování nákupu vozidla v zahraničí. Žena vůz ovšem nikdy nespatřila, stejně jako svoje peníze.

„Všechny finanční prostředky si měl obviněný nechat pro svou potřebu a tím způsobit škodu přibližně 110 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl za přečin zpronevěry v posledních třech letech pravomocně odsouzen,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, podvod, krádež, auto, nákladní vůz, policie, Karlovy Vary, Chebsko, Karlovarský kraj, Most, Volkswagen, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zapůjčený náklaďák měl vrátit druhý den, opozdil se o několik let  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.