Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Celníci kontrolovali cigaretové kolky a našli padělky textilu, hraček a drogerie

V prvním květnovém týdnu provedli příslušníci Celní správy České republiky celorepublikovou kontrolní akci s názvem „OHAŘ II“, která byla zaměřena především na značení tabákových výrobků. V souvislosti se změnou sazby spotřební daně došlo ke změně tabákové nálepky, kde se označení z písmene Z změnilo na písmeno F.

„Do kontrolní akce se zapojili také karlovarští celníci, provedli 10 kontrol, z nichž bylo 7 pozitivních. Při kontrolách využili i služebního psa se specializací na vyhledávání tabákových výrobků. Hlídky v rámci kontrolní činnosti v karlovarském regionu zajistily téměř 8 000 ks cigaret značených nesprávným způsobem, tedy neplatnou tabákovou nálepkou,“ sdělila Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Celníci se během další kontrolní činnosti zaměřili nejen na prodejny, ale také na sklady. V nich našli dalších více než 100 kusů textilu, hraček a 70 kusů drogerie.

„Nalezené padělky prodejci nabízeli jako originály světoznámých značek. Jednalo se například o Calvin Klein, WC bloky kopírující tvar originálního výrobku Bref, hračky Disney Enterprises Inc. nebo stavebnice Lego. Hodnota vyjádřená v cenách originálních výrobků by činila téměř 150 tisíc korun,“ dodala Lenka Havelková s tím, že v prodejnách příslušníci celní správy zajistili také téměř 70 lahví lihovin, k nimž prodejci nepředložili doklady prokazující zdanění v souladu s ustanovením zákona o spotřebních daních.

Všechna zjištění porušení se budou s prodejci dále řešit ve správním a daňovém řízení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto celní správa

Štítky celní správa, padělky, Karlovarský kraj, cigarety, hračka, Celní správa České republiky, Česko, Calvin Klein, Walt Disney

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci kontrolovali cigaretové kolky a našli padělky textilu, hraček a drogerie  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.