Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jeden vykrádal zaparkované vozy, druhý ukradl rovnou celé auto svému známému

Celkem čtyři auta si vytipoval čtyřiatřicetiletý muž z Chebu. Z nich pak bral vše, co mu přišlo pod ruku. Například peněženku s platební kartou, nabíječku na mobilní telefon či oblečení. Rovnou celý vůz ukradl svému známému muž z Aše, který v nestřežený okamžik sebral klíčky od auta.

Během dvou měsíců zvládl muž z Chebu nadělat hodně škod. Jako první si vyhlédl zaparkovaný vůz značky Audi, ze kterého si odnesl dámskou peněženku, oblečení, nabíječku na telefon a hotovost. O pár dní později vykradl další dvě auta.

Poslední krádeže se měl dopustit v pondělí 12. dubna letošního roku. V nočních hodinách měl poničit skleněnou výplň na zaparkovaném vozidle značky BMW a poté z něj odcizit pouze USB flash disk v hodnotě několika desítek korun,“ přiblížil policejní mluvčí Jakub Kopřiva.
 
O týden později policisté muže zadrželi. Na základě rozhodnutí soudu byl pak vzat do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí až tři roky za mřížemi, neboť byl už dříve za krádeže odsouzen. Ještě drzeji si počínal pětatřicetiletý muž z Aše.

„Podezřelý měl při návštěvě u svého známého v Aši odcizit v nestřeženém okamžiku klíče od vozidla značky Audi, které bylo určeno k opravě. Následně měl vozidlo bez souhlasu oprávněné osoby užívat,“ popsal Kopřiva.

Za volantem odcizeného vozu ho policisté přistihli v ulicích Sokolova. Aby toho nebylo málo, brzy zjistili, že muž má vystavený zákaz řízení.

„Muži, který již byl v minulosti pravomocně odsouzen, byl poté soudkyní Okresního soudu v Sokolově nařízen výkon trestu odnětí svobody. Policisté ho následně převezli přímo do věznice,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, krádež, auto, Cheb, Sokolov, policie, , Audi, BMW, flash disk, Okresní soud v Sokolově

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden vykrádal zaparkované vozy, druhý ukradl rovnou celé auto svému známému  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.