Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zloději si z lékárny odnesli vitamíny i trezor, policisté je dopadli, když si rozdělovali kořist

Trojlístek lupičů si vyhlédl lékárnu na Karlovarsku odkud si odnesl několik druhů léků, vitamínů a trezor, kde byla uložena finanční hotovost. Spravedlnosti ale lapkové dlouho neunikali a policisté je bleskově dopadli v lesním porostu, kde si akorát rozdělovali svůj lup. Trezor mezitím hodili do vody.

Krátce po šesté hodině ráno se na policejní služebně rozezněl telefon s hlášením, že došlo ke vloupání do lékárny na Karlovarsku. Podle policie se pachatelé dovnitř dostali násilím a následně si odnesli léky, různé přípravky, vitamíny a především trezor.

„Předběžná způsobená škoda byla odhadnuta na téměř 200 tisíc korun. Karlovarští kriminalisté po nahlášení tohoto případu začali intenzivně pracovat na jeho objasnění. Jejich bleskový zákrok v součinnosti s policisty z obvodního oddělení Ostrov přinesl po krátké chvíli úspěch. V lesním porostu vypátrali trojici mužů, kteří měli trezor hodit do vody a ve chvíli dopadení si měli právě rozdělovat svůj lup,“ popsala policejní mluvčí Eva Valtová.

U sebe také měli mít lékařské přípravky a další kradené věci. Zloději nejsou ve svém „oboru“ žádnými nováčky a již v minulosti měli být za krádeže odsouzeni. Jeden z trojlístku se navíc ve stejném měsíci dopustil dalších dvou krádeží. Poprvé řádil v prodejně v Karlových Varech, kde napáchal škody za bezmála 150 tisíc korun. O několik dní později si z dalšího obchodu odnesl třicet kartónů cigaret, několik lahví alkoholu a z kasy finanční hotovost. Celkem za skoro 50 tisíc korun.

„Karlovarští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání a trojici obvinili ze spáchání přečinů krádeže a přechovávaní omamné a psychotropní látky a jedu. Osmatřicetiletého a o rok staršího muže dále obvinili ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ dodala mluvčí.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, krádež, Karlovy Vary, policie, zloděj, lékárna, trezor, Karlovarský kraj, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději si z lékárny odnesli vitamíny i trezor, policisté je dopadli, když si rozdělovali kořist  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.