Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž se nechával vozit taxíkem, přitom platil falešnými bankovkami

Osmadvacetiletý muž z Chebu si opatřil několik padělků stoeurových bankovek. Platil s nimi například za taxík nebo si je nechal rozměnit u známého, který je pak směnil na benzince na Karlovarsku. Celkem takto působil škody za osm tisíc korun. Podvodem si chtěla přivydělat i žena ze Sokolova, která si naopak koupila telefon na úvěr a nezaplatila ani jednu splátku.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže z Chebu, který už si vyslechl obvinění z padělání a pozměnění peněz. S padělky bankovek v hodnotě 100 EUR zaplatil minimálně ve třech případech.

„Jednu z bankovek mu měl rozměnit jeho jednapadesátiletý známý, který jí poté směnil na čerpací stanici na Karlovarsku. Další padělanou bankovkou měl obviněný zaplatit taxikáři. Ten mu měl po odečtení platby za jízdné vrátit zpět finanční prostředky v českých bankovkách. O několik dní později měl obviněný muž opět využít služeb taxi služby, tentokrát ovšem jiné, než v prvním případě, a znovu měl po odvezení na místo zaplatit padělanou bankovkou,“ uvedl mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Takto způsobil škody za zhruba osm tisíc korun. Na rozhodnutí soudu si počká v policejní cele. Za jeho skutky mu hrozí až osmiletý trest.

Za nový telefon si ji nechtělo platit

Dva roky vězení naopak hrozí třiačtyřicetileté ženě, která si v prodejně elektra v Sokolově vyhlédla nový mobilní telefon. Protože neměla v tu chvíli na zaplacení, požádala o spotřebitelský úvěr.

„Při jeho uzavírání měla uvést nepravdivé údaje za účelem, aby jí byl úvěr schválen. Žena měla uvést zaměstnavatele, u kterého nepracovala, jelikož v té době byla evidována na úřadu práce. Taktéž měla uvést smyšlený měsíční příjem,“ komentuje případ mluvčí.

Žádnou z měsíčních splátek už ale neuhradila a způsobila společnosti škodu deset tisíc korun. Z úvěrového podvodu se nyní bude zpovídat před soudem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, podvod, padělky, policie, Karlovy Vary, Cheb, Sokolov, úvěr, Karlovarský kraj, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se nechával vozit taxíkem, přitom platil falešnými bankovkami  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.