Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krást v době nouzového stavu se nevyplácí, o tom se přesvědčili hned dva zloději

Osmatřicetiletý muž napochodoval do prodejny v Chebu, kde si z regálů odnesl žárovky za zhruba pět set korun. Obdobně so počínal i zloděj v Karlových Varech, který si taktéž bez zaplacení chtěl odnést zboží o stovku dražší. Pokud by neplatil nouzový stav, byl by trest pro nenechavé lapky nižší, takto jim však hrozí osmiletý trest.

První měsíc tohoto roku nezačal pro muže z Chebska zrovna nejšťastněji. Zloděj si v prodejně přisvojil několik žárovek a poté prošel přes samoobslužné pokladny. Zaplatit však zapomněl.

„Jeho jednání neuniklo pracovníkovi ostrahy, který jej na místě zadržel. Stejného jednání se měl však dopustit hned následující den. Zboží se snažil odcizit obdobným způsobem v jiné prodejně, ale i zde však nebyl úspěšný. Na místě byl zadržen ostrahou, která ho předala policistům,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová.

Jak se ukázalo, muž si už v minulosti za krádeže vysloužil pobyt za mřížemi. I proto byl tentokrát vzat hned do vazby. Obdobné krádeže se dopustil i jednačtyřicetiletý muž z Karlovarska.

„Ten navštívil obchod s potravinami v Karlových Varech, kde měl odcizit zboží v hodnotě téměř 600 korun. Za pokladní zónou byl osloven ostrahou, které následně zboží vydal. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejný trestný čin odsouzen,“ dodala Valtová.

Oběma mužům hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se tohoto jednání dopustili v době, kdy byl vyhlášen nouzový stav.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky krimi, krádež, Karlovy Vary, Cheb, policie, zloděj, nouzový stav, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krást v době nouzového stavu se nevyplácí, o tom se přesvědčili hned dva zloději  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.