Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Novorozenou holčičku zavraždila vlastní matka, dítě udusila utěrkou

Miminko, které náhodní kolemjdoucí našli v prosinci loňského roku v Karlových Varech, zabila jeho matka. Třiatřicetiletá cizinka porodila dítě na ubytovně, těsně po porodu měla novorozenci vložit do úst utěrku. Nos, oči a ústa poté dítěti přelepila lepenkou. Tělíčko měla poté zabalit do ručníku a vložit do pytle na odpadky, ten pak pohodila u cyklostezky nedaleko řeky.

Obrovský šok zažily pejskařky, které jako každý jiný den, šly podél cyklostezky Ohře v Karlových Varech. Právě ony upozornily policii na nález mrtvého dítěte. Kriminalisté okamžitě prohledali okolí a zajistili stopy, které je dovedli až je třiatřicetileté cizince.

„Cizinka měla v pondělí 21. prosince 2020 v nočních hodinách přirozeným způsobem porodit v pokoji ubytovacího zařízení v Karlových Varech. Bezprostředně po porodu měla novorozenci do úst vložit utěrku a následně mu ústa, nos a oči přelepit izolační páskou. Kolem krku mu měla omotat a utáhnout pupečník. Poté měla novorozence zabalit do ručníku a vložit ho do igelitového pytle na odpadky, který vzápětí vložila do tašky. Tašku s novorozencem měla několik hodin nechat na pokoji a poté jí měla vzít a odnést k cyklostezce,“ popisuje hrůzný případ policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Tašku odložila u stromu nedaleko křoví nad železniční tratí. Tělo svědci objevili druhý den. Babybox v Karlovarské krajské nemocnici je přitom necelé dva kilometry od místa, kde dítě našli. Kriminalistům už se podařilo ženu zadržet a obvinit z vraždy dítěte. Za to ji hrozí až 20 let za mřížemi nebo výjimečný trest.

V loňském roce se krajští kriminalisté zabývali šesti případy dokonané vraždy či pokusu o vraždu. Všechny tyto případy se podařilo objasnit a obvinit konkrétní osobu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi vražda, novorozenec, Karlovy Vary, policie, cyklostezka, Ohře, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novorozenou holčičku zavraždila vlastní matka, dítě udusila utěrkou  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.