Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výrobci padělků mění strategii, cílí na sociální sítě

Ani v době pandemie si distributoři padělků neberou volno. Kvůli vládním opatření mění i způsob prodeje těchto výrobků. Cílí tak především na sociální sítě, na které se celníci dlouhodobě zaměřili. Stopa je dovedla k dvojici na Chebsku, která posílala falešné luxusní kabelky a doplňky do Německa.

Už se začátkem pandemie, tedy v loňském březnu, přešla řada prodejců do online prostoru. Stejně tak učinila i dvojice Vietnamců, která pod falešnými profily na sociálních sítích nabízela značkové zboží za podezřele nízké ceny. Jimi upravené módní doplňky poté putovaly do Německa. Po několikaměsíčním sledování past sklapla a celníci během třídenního zátahu zajistili 2000 kusů padělků za 21,5 milionu korun.

„Při domovní prohlídce a prohlídkách jiných prostor bylo zajištěno textilní a galanterní zboží, stovka samostatných log ochranných známek a 63 kusů kovových matric s logy ochranných známek určených ke zhotovování padělků kabelek, tašek a opasků světových značek. Případ je nadále v šetření,“ uvedla Martina Kaňková ze Sekce pátrání Generálního ředitelství cel.

Stánkaři na Karlovarsku se pokut nebojí

I v regionu stále pokračují kontroly provozoven, ve dvou takových našli celnici 240 kusů padělaných mikin, batohů, kabelek a dokonce i roušek nebo dezinfekčních přípravků. Pokud by se jednalo o originály, byla by jejich hodnota 1,5 milionu korun.

„Další kontroly provedli karlovarští celníci ve dvou provozovnách v Aši a Novém Sedle, kde zajistili další zboží vykazující znaky padělků. Tentokrát se jednalo opět o textilní roušky, ale také o padělky pracích prášků. Zadrželi téměř 300 kusů výrobků vykazující známky porušení práv majitelů ochranných známek, v hodnotě téměř 200 tisíc korun,“ dodala Lenka Havelková, zástupkyně tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa

Štítky krimi, padělky, Celní správa, kontrola, , Chebsko, sociální síť, kabelka, Německo, okres Cheb, ochranná známka, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výrobci padělků mění strategii, cílí na sociální sítě  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.