Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jednatel dopravní společnosti chtěl podvést leasingovou společnost

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání zločinu zpronevěry. Muž rozebíral a prodával tahače návěsů, které zakoupil na leasing. Ten ale neplatil.

Obviněný muž, který byl jednatelem dopravní společnosti ze Sokolovska se zavázal, že bude hradit domluvené měsíční splátky dvou leasingových smluv. Ty byly uzavřeny ve druhé polovině roku 2018. Předmětem těchto smluv byl nákup tahačů návěsů", sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva 

Muž ale zaplatil u každé smlouvy pouze jednu mimořádnou splátku. Po neplacení dalších domluvených měsíčních splátek se leasingová společnost rozhodla od uzavřené smlouvy odstoupit a muže vyzvala k vrácení vozidel. Ten na to nereagoval a přesto, že věděl, že podle smlouvy jsou vozidla stále majetkem leasingové společnosti, nakládal s nimi jako s vlastními. Rozebíral je na jednotlivé části, které potom prodával. Jeden z tahačů měl muž dokonce zcela rozebrat a z druhého odmontoval pouze několik částí. Torza vozidel si převzala leasingová společnost. 

Sedmačtyřicetiletý muž tímto jednáním způsobit leasingové společnosti škodu téměř 550 tisíc korun," dodal policejní mluvčí.
 
Vzhledem k tomu, že se muž uvedených skutků dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu v České republice, hrozí mu trest odnětí svobody až na osm let.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky podvod, policie, Karlovarský kraj, vězení, leasing, splátka, Sokolov, okres Sokolov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednatel dopravní společnosti chtěl podvést leasingovou společnost  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.