Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Karlovarském kraji klesá počet nově nakažených i pacientů s covidem-19

Letní vlna covidu v Karlovarském kraji druhým týden v řadě zpomaluje. Testy potvrdily za posledních sedm dní nákazu koronavirem u 295 lidí, což je o 111 méně než o týden dříve. Téměř o polovinu se snížil také počet hospitalizovaných, v nemocnicích jich zůstává 13, vyplývá z aktuálních údajů ministerstva.

Za uplynulý týden přibylo v kraji 101 nově nakažených na 100 tisíc obyvatel, před týdnem jich bylo 138. V Česku připadá za poslední týden na 100 tisíc lidí 119 nakažených. Nákaza se v kraji aktuálně nejvíce šíří na Karlovarsku, kde za týden přibylo 133 nakažených na 100 tisíc obyvatel a nejméně na Chebsku, kde přibylo 73. Od propuknutí epidemie se v nejméně lidnatém kraji s 283.000 obyvateli nakazilo 88.199 lidí, z toho zemřelo 1659 lidí s covidem. Za uplynulých sedm dní s covidem zemřel jeden člověk.

Klesá rovněž počet hospitalizovaných s prokázaným covidem. Tento čtvrtek jich v nemocnicích bylo 13, tři zůstávají ve vážném stavu. Před týdnem jich bylo 22. Ještě na konci července nemocnice evidovaly čtyři desítky.

Zdravotníci v kraji od počátku epidemie podali 471.330 vakcín proti covidu. První dávku dostalo 182 762 lidí, druhou 170 473. První posilující neboli třetí dávku má 115 782 lidí, druhou posilující zatím jen 2311. Za posledních sedm dní zdravotníci aplikovali 895 vakcín, podobně jako minulý týden, z toho většina byla druhá posilující.

Od 15. srpna se mohou zájemci o druhou posilující dávku registrovat do očkovacího centra v KV Areně v Karlových Varech. Registrovat se na očkování přes systém crs.uzis.cz mohou lidé starší 18 let, kteří mají odstup od první posilovací dávky minimálně čtyři měsíce a neprodělali onemocnění covid-19 v posledních třech měsících. Přeočkování je prováděno mRNA vakcínami - Comirnaty (BioNTech/Pfizer) a Spikevax (Moderna).

Očkovat se lze také bez registrace u praktických a ošetřujících lékařů nebo na vybraných místech, která jsou k dispozici na webu ockoreport.uzis.cz. Očkovací centrum funguje i nadále v KV Areně vždy ve středu a v pátek od 16:00 do 18:00 hodin. Podle případného zájmu je centrum připraveno provozní dobu rozšířit.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky koronavirus, Karlovarský kraj, nakažení, počet, COVID-19, nemocnice, KV Arena, Česko, Pfizer, BioNTech, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji klesá počet nově nakažených i pacientů s covidem-19  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.