Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V nemocnicích v Karlovarském kraji přibývá pacientů s covidem-19

V nemocnicích v Karlovarském kraji přibývá v posledních dnech pacientů s covidem-19. Podle údajů ministerstva zdravotnictví jsou v kraji hospitalizované tři desítky nakažených. Nejvíce pacientů má nyní nemocnice v Karlových Varech. Za uplynulý víkend přijala přes deset infikovaných pacientů.

Karlovarská krajské nemocnice (KKN), pod kterou spadají karlovarská i chebská nemocnice, aktuálně všechny covid pozitivní pacienty soustřeďuje do Karlových Varů. Zatímco k pátku zdravotníci evidovali 11 nakažených, k dnešku je jich 24. Většina z nich je hospitalizovaná kvůli jinému onemocnění, ne primárně kvůli koronaviru. Z nich 12 pacientů má lehký průběh nemoci, osm střední. S těžkými příznaky a napojeni na přístroje jsou tam dva pacienti. Zcela bez příznaků v nemocnici leží dva infikovaní. Pacienti jsou rozmístěni na více odděleních, nejvíce jich má infekční a plicní oddělení, uvedla to mluvčí společnosti Karlovarská krajské nemocnice (KKN) Markéta Singerová.

V sokolovské nemocnici je nyní šest nakažených, v nemocnici v Ostrově čtyři. Stejně jako u karlovarské nemocnice nebyli pacienti primárně přijati kvůli obtížím způsobeným covidem-19. Nemocnice zatím nebude nařizovat povinné nošení respirátorů, každopádně je na jejich opětovné zavedení připravena, řekl Vladimír Podracký, mluvčí společnosti Penta Hospitals, která sokolovskou nemocnici spravuje.

V největší vlně epidemie loni na jaře měly nemocnice v kraji na covidových lůžkách přes 100 pacientů, desítky z nich vyžadovaly intenzivní péči. Nemocnice tehdy byly na hraně kapacit, personál byl vyčerpaný. Nově příchozí pacienty museli záchranáři převážet do jiných zařízení, poté i do jiných krajů.

Za uplynulý týden laboratoře v kraji zaznamenaly 471 nových nákaz. S počtem 161 nakažených za posledních sedm dní na 100.000 obyvatel je kraj na třetím místě za Prahou a Středočeským krajem. Nejvíce nakažených, 106, přibylo v pondělí, nejméně v neděli - 11, kdy se i méně testuje. Více než 100 infikovaných přibylo v kraji naposledy na začátku dubna. Dosavadní rekord padl letos 26. ledna, kdy testy za den zaznamenaly 1280 případů. Od propuknutí epidemie se v nejméně lidnatém kraji s 283.000 obyvateli nakazilo 87 136 lidí, z toho zemřelo 1656 s covidem.

Kvůli růstu počtu covidových případů vydala Krajská hygienická stanice v Karlových Varech minulý týden doporučení používat při návštěvách zdravotnických zařízení i sociálních služeb adekvátní ochranu dýchacích cest – respirátor třídy FFP2. Seniorům doporučuje nosit respirátor i na jiných frekventovaných místech a podstoupit včas očkování posilující dávkou.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZHKHK

Štítky koronavirus, statistika, počet nakažených, počet hospitalizovaných, pacient, nemocnice, COVID-19, Karlovarský kraj, Karlovarská krajská nemocnice, Karlovy Vary, Nemocnice Sokolov, Krajská hygienická stanice, Praha, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnicích v Karlovarském kraji přibývá pacientů s covidem-19  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.