Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sokolovská uhelná se chystá na častější testování, i nad rámec nařízení

Sokolovská uhelná bude zřejmě testovat některé zaměstnance i nad rámec vládního nařízení. Týká se to pracovníků mzdového oddělení, kteří v tuto dobu zpracovávají roční zúčtování, testovat se budou třikrát týdně. Firma už nyní preventivně testuje zaměstnance a na pravidelné testování dvakrát týdně, které nařídila vláda, se připravuje, uvedla personální ředitelka Sokolovské uhelné Pavlína Havlanová.

"V Sokolovské uhelné i v SUAS GROUP situaci kolem covidu-19 neustále monitorujeme. V našich firmách jsme proaktivně zavedli takzvaný plošný screening mezi všemi zaměstnanci a naše zkušenost je taková, že zaměstnanci nemají problém plošné testování podstoupit. Další kolo screeningu u nás plánujeme v týdnu od 10. ledna a bude předcházet plánovanému testování od 17. ledna," uvedla Havlanová.

"Na nově vládou nařízené testování zaměstnanců dvakrát týdně, které vejde v platnost od 17. ledna, se aktivně připravujeme. Řešíme organizaci testování zaměstnanců ve směnovém provozu tak, abychom splnili podmínky testování," doplnila personální ředitelka.

Monitorování covidové situace je pro firmu klíčové, protože jako dodavatel elektrické energie i tepla je součástí kritické infrastruktury Karlovarského kraje.

Kromě plošného screeningu a testování dvakrát týdně v Sokolovské uhelné a v SUAS GROUP zavedli i další protiepidemická pravidla, například home-office pro kancelářské pozice tam, kde je to možné, nebo dezinfekce společných prostor, ve kterých se zaměstnanci shromažďují, jako jsou šatny, školicí prostory, jídelny, ale také například firemní vozový park.

Sokolovská uhelná pro své asi dvě tisícovky zaměstnanců organizuje i očkování proti covidu-19, a to první, druhou a od prosince loňského roku i třetí posilující dávkou vakcíny. "Výhodou pro zaměstnance je očkování v prostorách firmy a bez předchozí registrace. Navíc je očkování umožněno nejen zaměstnancům, ale i jejich rodinným příslušníkům. Díky tomu se nám ve skupině během prosince podařilo proočkovat třetí dávkou 126 zaměstnanců a k tomu navíc i jejich rodinných příslušníků. V těchto dnech registrujeme další zájemce o očkování opět z řad zaměstnanců i jejich rodinných příslušníků na očkování třetí dávkou, které proběhne v prostorách bývalé firemní ordinace ve Vřesové 19. ledna," doplnila Havlanová.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sokolovská uhelná

Štítky ČR, koronavirus, uhlí, testování, firmy, Sokolovská uhelná, očkování, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolovská uhelná se chystá na častější testování, i nad rámec nařízení  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.