Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Očkovací centrum v Sokolově začalo očkovat malé děti, zájem je značný

Očkovací centrum v Sokolově dnes odpoledne začalo očkovat proti covidu-19 i děti ve věku od pěti do 11 let. Na první den rodiče registrovali 80 dětí, což je maximální kapacita očkovacího místa. Zájem je podle koordinátorky očkování sokolovské nemocnice Vendulky Maxové podle očekávání velký.

"Než jsme začali očkova,t volali rodiče dětí a zájem byl enormní, hlavně ze strany dětí zdravotníků a integrovaných složek. Sjíždí se sem teď děti z celého kraje, od Nejdku po Mariánské Lázně nebo Aš," řekla Maxová. Termíny do konce roku jsou již obsazené, pár volných zbývá v lednu.

Sokolovské očkovací centrum v Klášteře sv. Antonína Paduánského současně očkuje dospělé i děti. V provozu je pouze pro objednané, a to v úterý, čtvrtek a pátek od 14:00 do 18:00. Zdravotníci jsou schopni očkovat až 600 lidí za den, z toho 80 dětí v kategorii pět až 11 let. Na očkování dětí dohlíží vždy pediatr.

V Karlovarském kraji jako první tento týden začala očkovat mladší děti nemocnice v Karlových Varech. Zdravotníci tam očkují v ambulanci dětského oddělení v pondělí a ve středu. V pondělí podali vakcínu prvním 12 dětem, kapacita je tam 20 očkovaných za den. O očkování je tam velký zájem, volné termíny jsou aktuálně až v březnu příštího roku.

V druhé polovině ledna 2022 je v plánu zprovoznění očkovacího místa pro děti také v chebské nemocnici. V největším očkovacím centru v kraji, v KV Areně, kde se navýšila kapacita až na 1500 očkovaných denně, se s očkováním malých dětí zatím nepočítá.

Karlovarský hejtman Petr Kulhánek (za STAN) uvedl, že rodiče registrovali v kraji dosud přes 600 dětí mezi pěti až 11 lety. Primárně by ale podle něj měli děti očkovat pediatři ve svých ordinacích. Dětští lékaři očkují malé děti v kraji od minulého týdne. Připojilo se zatím asi sedm pediatrů téměř z 60, očkují v ordinacích v Karlových Varech, Ostrově, Chodově, Chebu, Kraslicích a Mariánských Lázních.

Podle aktuálních údajů ministerstva zdravotnictví dostalo vakcínu proti covidu v Karlovarském kraji zatím jen 40 dětí ve věku od pěti do 11 let, což je nejméně ze všech krajů. Zdravotníci od začátku očkování podali v kraji s 290 tisíc obyvateli 397 232 dávek vakcín, očkovali 177 837 lidí, tedy 61 procent obyvatel. Očkování má ukončeno 163 781 lidí, posilující, třetí dávku má 55 614 lidí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, koronavirus, očkování, Sokolov, očkovací centrum, zdravotnický pracovník, Nemocnice Sokolov, Mariánské Lázně, Antonín z Padovy, , Karlovarský kraj, Nejdek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum v Sokolově začalo očkovat malé děti, zájem je značný  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.