Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V KV Areně bude opět fungovat očkovací centrum

V Karlových Varech začne od příštího týdne fungovat další očkovací centrum. Důvodem je rostoucí zájem lidí o vakcinaci i nedostatečné prostory v nynějším centru v obchodním domě Vayáda. V pořadí druhé očkovací místo ve městě otevře Karlovarská krajská nemocnice (KKN) v KV Areně.

Nejvýhodnější varianta

KV Arena původně fungovala na začátku vakcinace v kraji jako první velkokapacitní centrum. S poklesem zájmu o očkování a začátkem provozu ve sportovní hale se ale v září přesunulo očkování do nedalekého obchodního centra Varyáda. Management obchodního domu tam vyčlenil dvě obchodní jednotky. Centrum v poslední době odbaví denně na 400 zájemců, prostory jsou nyní nedostatečné.

„Prověřovali jsme veškeré možnosti, jak navýšit kapacity očkování v kraji, včetně umístění očkovacího centra do depozitáře krajské knihovny. Jako nejvýhodnější se nakonec ukázalo znovuzprovoznění velkokapacitního očkovacího centra v prostoru KV Areny," uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Obě očkovací centra v Karlových Varech budou fungovat paralelně. „V zázemí KV Areny získáme velký prostor až pro čtyři očkovací boxy, a nabídneme tak veřejnosti další termíny na očkování. Spolu s očkovacím centrem ve Varyádě můžeme naočkovat až 2000 osob denně," uvedla krajská koordinátorka očkování a lékařská ředitelka KKN Dagmar Uhlíková.

Očkovací centrum bude fungovat i mezi svátky

Očkovací centrum KV Arena bude v provozu od pondělí do pátku v čase od 12:00 do 18:00, o víkendech pak mezi 9:00 a 13:00. Provoz centra bude zajištěn i mezi vánočními svátky. Zvolený bezbariérový prostor je v zázemí sportovní haly, které je přístupné od silnice na Západní ulici. Do KV Areny se přesune z Varyády očkování dětí ve věku 12 až 15 let a očkování pro samoplátce.

V Karlovarském kraji fungují očkovací centra také v Sokolově, Chebu, Chodově, Ostrově nebo v Mariánských Lázních. Například chebské centrum v poliklinice rozšiřuje kvůli vyššímu zájmu o očkování v kraji provozní dobu a přijímá pouze registrované zájemce. V sokolovském centru už očkují zdravotníci také pouze registrované.

Zájem o očkování roste

Zájem o očkování v regionu s více než 290 tisíci obyvateli roste. Za posledních sedm dní dostalo vakcínu zhruba 10 tisíc lidí, před měsícem to byla asi polovina. Zdravotníci od začátku očkování podali v kraji 354 936 dávek vakcín, očkovali 174 511 lidí. Očkování má ukončeno 158 319 lidí, posilující, třetí dávku má 22 106 lidí.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Reifová

Štítky ČR, koronavirus, správa, očkování, Karlovarský kraj, očkovací centrum, KV Arena, Karlovy Vary, Karlovarská krajská nemocnice, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V KV Areně bude opět fungovat očkovací centrum  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.