Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Karlovarském kraji už běží očkování proti COVID-19 bez nutnosti registrace

Očkování proti Covid-19 bez nutnosti předchozí registrace běží také v Karlovarském kraji. Prvním místem, které vakcinaci bez rezervace termínu v centrálním registračním systému nabízí, je očkovací centrum v klášteře sv. Antonína Paduánského v Sokolově.

Očkování proti Covid-19 bez nutnosti předchozí registrace běží také v Karlovarském kraji. Prvním místem, které vakcinaci bez rezervace termínu v centrálním registračním systému nabízí, je očkovací centrum v klášteře sv. Antonína Paduánského v Sokolově.

Očkování v sokolovském klášteře mohou lidé podstoupit vždy od pondělí do pátku mezi 16. – 17. hodinou. Celkem jsou zdravotníci schopni aplikovat neregistrovaným 24 dávek vakcín denně. „Dalším místem pro očkování bez registrace se v Karlovarském kraji stane očkovací centrum v Kulturním centru Svoboda v Chebu, kde bude od středy 28. července vyhrazen čas od pondělí do pátku pro zájemce v době od 14. do 15. hodiny. Kapacita je asi 50 očkovaných denně,“ informovala lékařská ředitelka a krajská koordinátorka očkování Dagmar Uhlíková.

Následně v karlovarské KV Areně se mohou neregistrovaní nechat očkovat od soboty 7. srpna, a to v časech od pondělí do pátku mezi 15. – 17. hodinou, v sobotu a v neděli mezi 10. – 12. hodinou. Ve všech případech se jedná o vakcíny výrobce Pfizer/BioNTech.

„Jasně se ukazuje, a to nejen u nás, ale i celosvětově, že očkování chrání proti šíření nákazy a těm, kteří během léta cestují do zahraničí, výrazně usnadňuje pohyb mezi jednotlivými státy, po návratu nemusejí do karantény, především ale neohrožují své blízké. Proto chceme umožnit lidem i očkování bez registrace, pokud se nechtějí nebo nemohou registrovat v elektronickém systému,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek (STAN).

 Očkování neregistrovaných nabídli zástupci Karlovarské krajské nemocnice jako jednu z možností i organizátorům Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který se uskuteční v Karlových Varech v posledním srpnovém týdnu.

OČKOVÁNÍ BEZ REGISTRACE – KARLOVARSKÝ KRAJ: Od 26. 7. 2021 Očkovací centrum Sokolov, Klášter sv. Antonína Paduánského PO – PÁ: 16.00 – 17.00. Od 28. 7. 2021 Očkovací centrum Cheb, Kulturní centrum Svoboda PO – PÁ: 14.00 – 15.00. Od 7. 8. 2021 Očkovací centrum Karlovy Vary, KV Arena PO – PÁ: 15.00 – 17.00, SO – NE: 10.00 – 12.00. Ve všech očkovacích centrech se očkují a budou očkovat zájemci bez registrace od věku 16+. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zuzana Reifová

Štítky očkování, vakcína, distribuce vakcín, vakcína proti koronaviru, očkovací centra, Karlovarský, Karlovarský kraj, očkování proti COVID-19, očkovací centrum, Antonín z Padovy, Sokolov, Cheb, Karlovy Vary, Petr Kulhánek, Mezinárodní filmový festival Karlovy V

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji už běží očkování proti COVID-19 bez nutnosti registrace  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.